annonse

Nesten lurt i strømfelle

: Kenneth Knedahl i Bø ble forsøkt lurt til å skifte strømleverandør, forteller han. – Ikke noe enestående tilfelle, sier Vesterålskraft. (Foto: Mareno Leonhardsen)

Kenneth Knedahl i Bø advarer mot useriøse strømtilbud, etter å ha blitt oppringt om strømbytte. Vesterålskraft støtter advarselen.

Mareno Leonhardsen

– Jeg ble tilbudt samfakturering med Vesterålskraft, framstilt som om det var et samarbeid. Jeg skulle få en måneds gratis strøm som kompensasjon for dette, og da lurte jeg på hva som lå bak.

Tilbudet innebar å bytte strømleverandør, viste det seg – men for Knedahl sitt vedkommende måtte det bli bytte fra Vesterålskraft strøm til et selskap sørpå, for der er han nemlig kunde allerede.

– Både heime og i bedriften. Når jeg fra tid til annen blir tilbudt å bytte, svarer jeg at jeg at av prinsipp bytter jeg ikke strømleverandør. Jeg har det godt som jeg har det, sier Knedahl. Hvilket firma tilbudet kom fra, fikk han ikke med seg – han kan i hvertfall ikke minnes hva som var sagt. Nummeret er registrert på et call-senter sørpå.

– Tar mye tid

Salgssjef Trond Forsdahl i Vesterålskraft Strøm forteller til Bladet Vesterålen at de daglig treffer på kunder som får «gode tilbud», der gjerne små, nyetablerte selskap på Østlandet lurer kunder til å skifte strømleverandør i den tro at det er Vesterålskrafts samarbeidspartner.

– Ofte er det eldre som får tilbudet, og de stoler på det som blir sagt. Så får de gjerne ei tekstmelding som de skal trykke på for å bekrefte at de bytter leverandør. Dermed har de samtykket, og risikerer et brytningsgebyr om de vil si opp avtalen etter at angrefristen er ute, og før bindingstida er gått, gjerne tre eller seks måneder. Vi forsøker å hjelpe, med fullmakt fra kunden. Det hender at et selskap går med på å oppheve avtalen de har lurt kunden inn på, men ofte må kunden betale brytningsgebyret.

Lokalt

– Vi kontakter ingen gjennom sentralt plasserte call-sentere. Vi bruker et salgskontor her, lokalt. Vi kan bare advare mot slike, useriøse aktører. Hos oss står det Vesterålskraft på fakturaen, ikke noe annet, sier Trond Forsdahl.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse