annonse

Nord-Norge-samling uten fiskere fra nord

1484061195317.jpg
- At Statoil ikke gir fiskerne i nord mulighet til å få være med og diskutere dette med de politikerne som til sist skal ta beslutninger om fremtidig virksomhet i nord liker jeg meget dårlig sier Jan Fredriksen. (Foto: Trond K. Johansen)

Pressemelding fra Nordland fylkes Fiskarlaget og Fiskarlaget Nord.

  • Steinar Jonassen

Statoil har nylig avholdt sin Nord – Norge-samling i hovedstaden, der regjeringen, stortingspolitikere, fylkespolitikere og store deler av næringslivet med flere var invitert.  Formålet med samlingen var å belyse perspektivene for utvikling av virksomheten på norsk sokkel generelt og utfordringer og muligheter i nord spesielt.

- Jeg går ut fra at petroleumsvirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja også var tema for drøftinger under samlingen og nettopp derfor er det svært kritikkverdig at de fylkesfiskarlaga som sokner til disse områdene ikke var invitert til samlingen. Det sier de to styrelederne Jan Fredriksen i Nordland Fylkes Fiskarlag og Roger Hansen i Fiskarlaget Nord.

I følge programmet ble det under samlingen orientert om hvilke planer Statoil har for fremtidig virksomhet i nord noe som også har en klar sammenheng med hvordan fiskeriene kan utvikle seg. - At Statoil ikke gir fiskerne i nord mulighet til å få være med og diskutere dette med de politikerne som til sist skal ta beslutninger om fremtidig virksomhet i nord liker jeg meget dårlig sier Jan Fredriksen.

Full tilslutning fra Troms og Finnmark

Fredriksen får tilslutning fra kollega Roger Hansen lenger nord som mer enn antyder at dette er et uryddig spill fra Statoil sin side. – Statoil må tørre å ta diskusjonen med fiskerne i nord om petroleumsvirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja og ikke bare knytte kontakter inn mot sine egne meningsfeller sier Roger Hansen.

I tillegg opplever fiskerinæringen store utfordringer knyttet til seismiske undersøkelser i Barentshavet samtidig som det også er et stort behov for å ha løpende dialog om oljevernberedskapen. – Dette er også en del av de tingene som fiskerne er svært opptatt av og som det er et stort behov for å drøfte nærmere med oljeselskapene sier begge styrelederne.

De avslutter begge to med å oppfordre til at alle de politiske partiene må være villige til å møte fiskerne for å høre deres syn på petroleumsvirksomheten. – Lederne av partiene må stille opp i ulike sammenhenger i nord der dette temaet er på dagsorden og få høre hvordan fiskerne opplever det å risikere å miste levebrødet sitt avslutter Jan Fredriksen og Roger Hansen i fylkesfiskarlagene.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse