Rekordmange til eldredagen i Bø

Rekordmange til eldredagen i Bø

BØ: Eldredagen trakk over hundre besøkende. – Jeg liker meg veldig godt her på festen, sa Jørgine Marie Steinsvik.

– Det er veldig artig å være til stede på de eldres dag her på Straume samfunnshus, sa ordfører Sture Pedersen, som deltok på eldrefesten.

Se dette bildet i full størrelse
Bjørnar Hansen (Gjelder alle foto i artikkelen) - Svingte seg Sture Pedersen og Kari Bjørhovde, Margrete Berg og Synnøve Solsem Olsen tok seg en svingom til fengene rytmer på eldrefesten.

Svingte seg: Sture Pedersen og Kari Bjørhovde, Margrete Berg og Synnøve Solsem Olsen tok seg en svingom til fengene rytmer på eldrefesten.Foto: Bjørnar Hansen (Gjelder alle foto i artikkelen)

– Det er faktisk 12. gangen jeg er til stede på denne store festen. Og jeg må si at jeg synes dere blir yngre og yngre, la han til.

– Det er ekstra artig i dag fordi vi er så mange her, og jeg må takke de som styrer med Straume samfunnshus at de stiller opp, sa Pedersen.

Se dette bildet i full størrelse
 -  Det var ny rekord på eldredagen med over hundre frammøtte.

Det var ny rekord på eldredagen med over hundre frammøtte.

Han fortalte også at mens han satt med bordet kom ei dame plutselig bort til ham og spurte om hun var den eldste på festen.

Se dette bildet i full størrelse
 -  Allsang akkompagnert av Odd Robert Paulsen, Atle Kaspersen og Tore Andersen.

Allsang akkompagnert av Odd Robert Paulsen, Atle Kaspersen og Tore Andersen.

– Det var Jørgine Marie Steinsvik som blir 101 år 18. desember, sa Pedersen, og fortalte at han har kjent Jørgine gjennom en spesiell situasjon gjennom mange år.

Se dette bildet i full størrelse
 -  Alle på festen fikk roser.

Alle på festen fikk roser.

– Maskerade var en fantastisk ting gjennom mange år i Bø. Folk gikk mann av huse for å være med på det, og jeg hadde en pappa som het Ansgar, som var ekspert i å kle seg ut og gå på maskerade, han hadde en toppleverandør av maskeradedrakter, og det var ho Jørgine, fortalte en smilende ordfører.

– Veldig flott

– Jeg liker meg veldig godt her på festen, sa Jørgine Steinsvik som koste seg på festen.

Hun bor heime i Steinsvika.

Se dette bildet i full størrelse
 -  Jørgine Marie Steinsvik (100) likte seg også på eldrefesten.

Jørgine Marie Steinsvik (100) likte seg også på eldrefesten.

– Der skal jeg bo så lenge jeg orker. Det er ingenting som feiler meg. Jeg må si som naboen min sa: «Jeg har ikke vondt nån stan”. Og så er jeg glad for at jeg har noe å tenke med ennu, sa Jørgine til Bladet Vesterålen.

Hun har vært sydame og sydd en masse. Og hun var da også fast sydame til «han Ansgar i bokhandelen» som skulle ha fine maskeradedrakter.

– Det var veldig artig, for han sparte ikke på noen ting. Det skulle være tipp topp alt, sa ei sprudlende Jørgine.

Se dette bildet i full størrelse
 -  – Jeg liker meg veldig bra på eldrefesten, sa Arne Johnsen.

– Jeg liker meg veldig bra på eldrefesten, sa Arne Johnsen.

Arne Johnsen likte seg også veldig bra på eldrefesten.

– Dette her var veldig flott og et godt arrangement. Det er masse folk her i kveld, noe som er ny rekord for eldrefesten. God mat og godt stell, sa en glad Arne Johnsen, som la til at det er tredve år siden han flytta fra Bø, og nå er kommet tilbake.

Det var både musikk og dans, lotteri og alle på festen fikk roser. Men det var tid for alvor, en markering med ett minutts stillhet i anledning av Einar Fredrik Johnsen bortgang forleden.