annonse

Skal spille opp i Sulis

1485963540700.jpg
Eidissen var forleden på besøk i Bø for å lage videopresentasjon i forbindelse med arrangementet i Sulitjelma. Her sammen med Sture Pedersen og med Svein Spjelkavik i sving med kamera i bakgrunnen. (Foto: Mareno Leonhardsen)

BØ: Bø musikkforening legger turen til Sulitjelma og det tradisjonsrike Kobberløpet i mars for å kaste glans over arrangementet – med janitsjarmusikk.

Mareno Leonhardsen

– På forespørsel fra en god sponsor har vi sagt oss villig til å bli med, som en takk for at han har stilt opp for oss i ti års tid, sier leder Sture Pedersen.

– Samarbeidet med forretningsmannen Benn Eidissen har gjort det mulig å gjennomføre konserter, som både påskekonsert og førjulskonsertene med Ole Edvard Antonsen, sier Pedersen.

– Jeg synes det er utrolig artig, hva dere får til på små steder, sier Benn Eidissen. De to legger ikke skjul på at personlig vennskap var bakgrunn for at samarbeidet kom i gang. Samtidig har Eidissen vært med som sponsor i Sulitjelma, og nå slo tanken ned at det kanskje kunne være artig å gjøre noe sammen.

Bø musikkforening har allerede levert en marsj til Sulitjelma, og er for fullt inne i markedsføringa av arrangmentet.

Det er 49. året dette skirennet går av stabelen fra Sulitjelma til Fauske, det har dermed historie tilbake til 1967, under glanstida i Sulis. Rennet skulle markere at det var 75 år siden Sulitjelma Skiklubb ble stiftet. På det meste har deltakertallet vært over 500, i bunnåret 2003 bare 134 og i 2015 og 1016 deltok henholdsvis 332 og 375 løpere fordelt på unge og eldre – mosjonister og verdensmestere. Navn som Martin Johnsen Sundby, Niklas Dyrhaug og Eldar Rønning står på lista også 25. mars, forteller Eidissen, som sjøl har spent på seg skiene 14 ganger i løpet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse