annonse

Sprang opp Vetten på 21 minutter

1500746160832.jpg
Audun Erikstad fra Vadsø løp Vetten opp som en rein bonus, og jammen ble det ikke attpåtil seier. (Foto: Inger Merete Elven)
1500746163381.jpg
Eirik, Vivi og Lotte Sannes Hansen fra Kleiva i Sortland var med for første gang, i mosjonsklassen. – Vi har hytte i nærheten, og vi er med for å være sprek og støtte opp om Reginedagan. (Foto: )
1500746164730.jpg
Mor Sylvia Nordeng tjuvstartet slik at barna Sondre (8) og Marte (15) ikke skulle ta henne igjen, men ungene kom likevel først i mål. – De brukte 40 minutter og løp forbi meg på slutten. (Foto: )
1500746165983.jpg
Mange av deltakerne tok ut siste rest av krefter i innspurten. (Foto: )

BØ: Årets vinner brukte 21 minutter og 30 sekunder på motbakkeløpet Vetten opp, i steikende sommersol. 108 deltakere fullførte konkurranseklassen, mens 139 barn og voksne deltok i mosjonsklassen.

Inger Merete Elven

Det var en tidligere langrennsløper fra Vadsø, Audun Erikstad, som løp raskest til fjells lørdag.

– Jeg er her på besøk, og det ble en bonus å være med på dette løpet. Det er en utrolig fin plass, sier vinneren etter målgang.

Magnus Vesterheim fra Kvæfjord deltok i sitt tredje Vetten opp og løp i mål som andremann. Det ble ingen spenning om seieren.

– Han rykket fra start og holdt hele veien inn. Jeg hadde et lite håp lenge om at han skulle få en knekk, men det skjedde ikke, smiler Vesterheim.

Nummer tre på toppen ble Torgeir Sulen Hovland fra Harstad, som var fornøyd med å ha brukt rett i overkant av 22 minutter.

August Nordeng fra Alsvåg måtte denne gang ta til takke med den sure fjerdeplassen.

– Det var hardt i år, med sterk konkurranse fra flere. Og varmen gjorde det ikke lettere, sier alsvågløperen.

Ingeborg Hansen fra Medkila ble beste løper i kvinneklassen.

– Det var tungt, men jeg følte meg i god form. Jeg tror jeg perset med fire minutter siden jeg var med sist, forteller hun.

Arrangør Bø IL var fornøyd med å ha samlet flere deltakere til årets utgave av Vetten opp enn i fjor.

– Det ser veldig bra ut dette. Fredag kveld hadde vi 177 forhåndspåmeldte til løpet, som er flere enn noen gang før, sa leder i idrettslaget, Fred Hanssen, mens mosjonistene ventet på at konkurranseløperne skulle komme i mål.

Glimt fra motbakkeløpet Vetten opp  

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse