annonse

Tar form i Skårvågen

: Sløyehallen er kommet under tak og skal være i drift til vinterfisket. (Foto: Innsendt)

BØ: Det nye bygget til Skårvågfisk as skal stå ferdig til vinterfisket.

hilde@blv.no

Det nye bygget er nettopp kommet under tak, og er bygd på kaia der det gamle sløyskuret stod og så ble revet. Den nye sløyehallen er blitt lengre, bredere og høyere og er bygd av ferdige elementer i reisverk av stål som leveres av et polsk firma, har daglig leder Agnete Skog tidligere sagt til Bladet Vesterålen.

Det nye tilbygget blir fra 5 til 6,5 meter høyt og nær 300 kvadratmeter.

Lerøy satser

– Nå går det i ett for å få det ferdig, det går etter planen, sier Jan Arne Skog.

– Vi får bedre plass og større kapasitet, legger han til.

Formålet med den nye og utvidede hallen er å øke råstoffmengden, noe de nye eierne satser på. Over nyttår vil Skårvågfisk as være ferdig fusjonert med Lerøy Seafood, og det offisielle navnet blir Lerøy Norway Seafood Skårvågen.

– Sløyehallen skal stå ferdig når skreifisket starter. Da skal mottaket kunne ta imot det meste av fisk. De nye eierne vil at vi skal få økte fiskeressurser og mer sløyekapasitet. Lerøy ønsker at vi skal kjøpe mer råstoff av all slags fisk, sier Skog, som er mannen i mottaket og råstoffleder.



annonse

annonse

annonse