annonse

Tar opplæringa i Syden

1485847639131.jpg
Torsdag reiser de ansatte fra Egil Kristoffersen & sønner igjen til Gran Canaria. Bildet er fra en tidligere tur. (Foto: privat)

BØ: Fagdager i sydlige strøk er ei suksessoppskrift for Egil Kristoffersen & sønner. Torsdag reiser 41 ansatte til Gran Canaria ei uke.

Inger Merete Elven

– Dette er ikke en ferietur, sier daglig leder Eva Kristoffersen.

– Vi har så mange lovpålagte ting vi skal ha opplæring på. Som helse, miljø, sikkerhet og hygiene, forteller hun.

Dette er fjerde gangen Bø-bedriften tar med seg de ansatte til sydlige strøk for å ta opplæringa der. To ganger før har turen gått til Gran Canaria, og så har de vært en tur til Jordan.

– Dette har vi prøvd før, og vi vet at det fungerer, sier Kristoffersen.

Torsdag setter 41 ansatte seg på flyet fra Evenes til Gran Canaria. Der blir de ei hel uke, for å ta inn sol, varme, faglig påfyll og kollegialt samvær. All inclusive. De har også mulighet til å ha med partner. I alt er de ei gruppe på 65 personer som reiser nedover.

– Er verdt det

Cirka 1 million kroner koster turen for bedriften.

– Det er verdt det?

– Det vil jeg mene. Det er veldig greit å gjøre det på denne måten. Nå får vi fokusere på fagtema, og kan snakke om dette utover vanlig arbeidstid. I tillegg har turen stor betydning for samholdet og arbeidsmiljøet, sier Kristoffersen, som anbefaler opplegget også for andre bedrifter i Vesterålen.

– Verden er blitt sånn nå, at det er mer lønnsomt for oss å reise til Gran Canaria enn Svolvær. Vi får større utbytte av en sånn tur, tilføyer hun.

Driftsleder på oppdrett hos Egil Kristoffersen & sønner, Leif N. Pedersen, er helt enig med sjefen.

– Dette er et veldig bra opplegg, som gir oss mulighet til å ta opp mye på én gang. Vi er samlet hele tida, og kan prate fag og bedrift fra morgen til kveld. Samt at vi får sett og blir kjent med alle ansatte, inkludert de på avdelinga på Åmøya, sier han.

Tid til å diskutere

– Går det kun i fag på turen?

– Vi har mye å gå igjennom som omhandler jobben, inkludert diskusjoner omkring forbedringer og framtida, som er veldig interessant. Og man får mye bedre tid til sånt på slike turer. Og samtidig er det fint å få møte alle, sier Pedersen.

– Kan alle reise, eller må noen bli igjen og passe fisken?

– Det er alltid noen som ikke får det til å passe, av private årsaker. Disse blir igjen og passer bedriften, og gjør det som må gjøres den uka vi er borte. Vi har vært på turer før, og prøver å bytte litt på det.

Han mener bedriften tjener på dette opplegget, både miljømessig, kollegialt og faglig.

– Litt sol og varme er heller ikke å forrakte?

– Ja, det er flott. Spesielt med det været vi har hatt i Vesterålen den siste tida. Nå gleder vi oss til å dra på tur, sier Pedersen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse