annonse

Tilrår oppdrettssøknad

Oppdrett ved
Oppdrett ved: Gaukværøy. (Foto: Bjørnar Hansen)

BØ: Fiskeridirektoratet i Nordland tilrår at Egil Kristoffersen og Sønner får etablere lakseoppdrett på den nye oppdrettslokaliteten ved Gaukværøya i Bø.

Mareno Leonhardsen

– Lokaliteten vil ikke i vesentlig grad berøre område for fiske med passive redskaper. Det viktige området for fiske med passive redskaper, Værøyflaget, ligger sør om lokaliteten, sier direktoratet.

– Snurrevadfeltet på Flaket vil bli noe negativt berørt av akvakulturanlegget med fortøyninger, men vi anser ikke konsekvensene å være vesentlig negative, heter det.

Direktoratet refererer registreringer av fiskerivirksomheta i området, fra kartverk, sporingsdata fra AIS og innmeldt bruk til Kystvakta. I tillegg til sine tidligere kartlegginger understreker regionkontoret at de kystnære fiskeridata er samlet inn gjennom intervju av yrkesfiskere og andre lokalkjente, og er «erfaringskunnskap i samsvar med Naturmangfoldlovens beskrivelser om kunnskapsgrunnlaget».

Kystverket har tidligere sagt seg villig til å skjerme om lyktene nord for Gaukværøya og ved Skårvågen, som begge har blanksektor i seilingsleia innafor Gaukværøya.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse