Forbrukerrådet mener dagens regler gir for kort ventetid mellom visning og budrunder ved boligsalg. Foto: Vidar Ruud, ANB-illustrasjonsfoto

– For kort ventetid

Forbrukerrådet mener dagens regler gir for kort ventetid mellom visning og budrunder ved boligsalg.
Publisert 04.03.2013 kl 19:34 Oppdatert 04.03.2013 kl 19:40

Tips en venn på e-post:Lokale meglere

Fagdirektør Thomas Bartholdsen vil ha en dag lengre betenkningstid.

I dag må megler vente til klokken 12 dagen etter siste annonserte visning før budrunden åpner. Da regelen ble innført, ville daværende finansminister Kristin Halvorsen ha en frist på 24 timer, men meglerbransjen mente dette var lite praktisk, fordi budene da ville komme utenom bankenes - og meglernes - arbeidstid.

Forbrukerrådet ønsket den gangen at pausen før budrunden startet skulle være på 48 timer, og nå vil rådet igjen gi boligkjøperne et døgn lengre betenkningstid enn de får i dag.

– Oppfordringen som står i alle salgsoppgaver, om å undersøke boligen nøye og gjerne med fagfolk, blir jo helt illusorisk hvis vi ikke får tid til det, skriver fagdirektør for bolig, Thomas Bartholdsen.

Han minner om at boligkjøp for de fleste er «vårt livs viktigste handel» og at man i realiteten bare har en natt til å sove på saken før man må komme med et forpliktende bud.

I tillegg påpeker han at økte boligpriser gir økt risiko ved boligkjøp.

– Mange presser nå marginene til det ytterste, og vi har enda mindre rom for ubehagelige overraskelser, skriver Bartholdsen. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Andøy, Hadsel og Øksnes:

– Kom deg ut med Turlaget

Vesterålen Turlag inviterer til tre turer på «Kom deg ut-dagen» søndag. På Åse, Melbu og Strengelvåg.

Ti x ensomhet

BØ: Julie Willumsen er i gang med sitt tredje album, «Puslespill», med sikte på å ha plata ferdig til høsten. Ti historier om ensomhet, røper Julie.

Vesterålen på sitt beste

NYHETER: Etter nordlys- og ørnefoto i Bø og reinbesøk i Inga sami siida, satte kvalen på Andfjorden prikken over i-en for pressegjester i Vesterålen nylig. Regionen på sitt beste!

Lekangrenn på lørdag

HADSEL: – Det er veldig fine forhold der oppe i marka, sier Tor Jensen i Lekang Ski og Bygdelag.