Forbrukerrådet mener dagens regler gir for kort ventetid mellom visning og budrunder ved boligsalg. Foto: Vidar Ruud, ANB-illustrasjonsfoto

– For kort ventetid

Forbrukerrådet mener dagens regler gir for kort ventetid mellom visning og budrunder ved boligsalg.
Publisert 04.03.2013 kl 19:34 Oppdatert 04.03.2013 kl 19:40

Tips en venn på e-post:Lokale meglere

Fagdirektør Thomas Bartholdsen vil ha en dag lengre betenkningstid.

I dag må megler vente til klokken 12 dagen etter siste annonserte visning før budrunden åpner. Da regelen ble innført, ville daværende finansminister Kristin Halvorsen ha en frist på 24 timer, men meglerbransjen mente dette var lite praktisk, fordi budene da ville komme utenom bankenes - og meglernes - arbeidstid.

Forbrukerrådet ønsket den gangen at pausen før budrunden startet skulle være på 48 timer, og nå vil rådet igjen gi boligkjøperne et døgn lengre betenkningstid enn de får i dag.

– Oppfordringen som står i alle salgsoppgaver, om å undersøke boligen nøye og gjerne med fagfolk, blir jo helt illusorisk hvis vi ikke får tid til det, skriver fagdirektør for bolig, Thomas Bartholdsen.

Han minner om at boligkjøp for de fleste er «vårt livs viktigste handel» og at man i realiteten bare har en natt til å sove på saken før man må komme med et forpliktende bud.

I tillegg påpeker han at økte boligpriser gir økt risiko ved boligkjøp.

– Mange presser nå marginene til det ytterste, og vi har enda mindre rom for ubehagelige overraskelser, skriver Bartholdsen. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Vardia:

– Taper penger og trenger kapital

Forsikringsselskapet Vardia må skaffe kapital etter at revisor krevde endringer i regnskapet.

Portrettet:

På sykehusbarrikaden

BØ: Han er hadselværing opprinnelig. Men dette er ikke årsaken til at Arvid Pedersen klatret på barrikadene for sykehuset igjen sist uke.

Antall påkjørte halvert

Antall omkomne i trafikken hittil i år er halvert sammenlignet med i fjor.