annonse

Åpner kafé i hovedgården

2606 tjj1MuseumskafeA.JPG
Vivian Aas inviterer til Sommerkafé i Melbo hovedgård under Sommer-Melbu. (Foto: Tor Johannes Jensen)

HADSEL: Vivian Aas feirer Sommer-Melbu med å åpne «Fru Marens Salong» i Melbo hovedgård. Da blir det servering i ærverdige stuer – og i parken.

Tor Johannes Jensen

«Festfrua», som er navnet på cateringvirksomheten hennes, er engasjert av Museum Nord til å sørge for museumskafé i stasstuene på Melbo hovedgård under Sommer-Melbu fra fredag til uka.

Her blir det en meny med søt smak av historie: Krumkaker med rabarbrasyltetøy og krem, kakestykker, sveler og vafler, lapskaus, baccalao, påsmurt mat – og fiskeburger som det mest nymotens innslaget.

– Alt er heimelaga og så lokalt som vi kan få det, lover Vivian Aas, som kommer til å skjenke økologisk kaffe og saft.

Her skal det serveres av tjenestefolk i svart kjole med pynta forkle.

Parken

– Jeg håper på knallvær og masse liv og leven. Vi setter ut bord og stoler på balkongen og i hagen i tillegg til stuene, sier hun til Bladet Vesterålen.

Og så håper hun parken rundt hovedgården kommer til å bli godt benyttet.

– Det er jo blitt så fint nå som den er oppgradert, og det er flotte benker overalt. Jeg håper virkelig folk kommer til å kose seg i parken og at den blir flittig benyttet, sier hun.

– Kaffe må til

Ideen til museumskafeen fikk hun i fjor da familien kjørte heim fra ferie sørpå.

– Vi hadde god tid og stoppet der ungene ville. Men vi fant fort ut at der det ikke var en kopp kaffe å få kjøpt, kjørte vi snart videre, forteller hun.

Nå er håpet at mange skal gi seg ekstra god tid mens Sommer-Melbu står på fra 3. til 11. juli og kafeen er i drift.

– Her i disse lokalene suger man jo til seg ærverdighet og respekt. Det er jo som å komme tilbake i tida med en gang man kommer inn dørene, sier Vivian Aas.

Prøveballong

Men selve matproduksjonen skjer i moderne kjøkkenlokaler på den videregående skolen.

– Vi føler oss jo heldige som får gjøre dette og håper det blir fint for både Museum Nord, Sommer-Melbu og alle, legger hun til.

I år er Fru Marens Salong en prøveballong.

– Kanskje kan det bli på mer regelmessig basis neste sommer, med helgeåpent gjennom hele sommeren. Vi får se, sier hun.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse