annonse

Bussene stopper, elevene tar tidlig helg

HarRemm1483694411080.jpg
En liten stopp, men med kjettinger kom vogntoget seg videre mot Lofoten. (Foto: Harry Remme)
JAMB0043Sordalen.JPG
Flere vogntog måtte vente på en kollega som sto fast på E10 i Sørdalen. (Foto: Jens Andre M Birkeland)

Boreal stopper bussene på grunn av været. Det betyr tidlig helg. Middagsbussen mellom Sortland og Steine fredag er innstilt. Og Boreal er ikke alene om å ha trøbbel på glatta.

Tor Johannes Jensen

Bussene stopper tidlig på fredag i store deler av regionen. Avgang fra Sortland kl 12:10 er kansellert. Dette gjelder også avgang fra Steine kl 13:45, melder ruteopplysningen 177.

Øksnes

I Øksnes får elevene tidlig fri på grunn av at bussene ikke kommer til å kjøre. Elevene ved Myre skole fikk fri etter klokka 10.30. Barnehagene kjører som normalt, ettersom de ikke er avhengig av busser.

Hadsel vgs

Rektor Inge Holm ved Hadsel videregående skole opplyser at busselskapet Boreal stopper bussene av hensyn til været fredag.

Siste buss fra Melbu vil gå klokka 11 fra Melbu og klokka 11.30 fra Stokmarknes.

Dermed avslutter dagens og ukas undervisning for alle elever tidlig. Elevene på Mebu kan ta helg klokka 10.45 og elevene på Stokmarknes får forlate klokka 11.15.

Bussavgangen fra Stokmarknes til Melbu klokka 10 ble kansellert, og returen fra Melbu klokka 11.50 er flyttet til klokka 11.

Også grunnskolene i Hadsel

Også barne- og ungdomsskolene i Hadsel avslutter undervisninga tidlig denne fredagen.

– Vi har fått melding om at Boreal innstiller busser fordi de regner med dårligere vær utover dagen. Jeg har vært i dialog med de fleste skolene, og de retter seg etter informasjonen fra busselskapet. Nå må vi få elevene med bussene før de blir innstilt, og så skal vi sørge for at elever som ikke reiser med buss blir trygt ivaretatt, sier oppvekstsjefen i Hadsel, Torbjørn Lappegard, til Bladet Vesterålen.

Sandnes skole ble stengt klokka 10.30 fredag, da elevene med skoleskyss ble hentet.

– Vi har noen elever i småskolen som er her fremdeles siden vi ikke har fått kontakt med foresatte, opplyste rektor Odd Einar Sørensen litt før klokka 11.

Det er gått ut informasjon fra Stokmarknes barne- og ungdomsskole om at alle elever avslutter klokka 11.30, og at elever med skoleskyss tar buss eller båt heim da. Elever med SFO går over i dette tilbudet.

Stopp i Bø

I Bø kjørte alle skolebussene heim klokka 10.30, og skolen er avsluttet.

Gullesfjordbussen står

Bussen fra Sortland klokka 10.25 og retur fra Gullesfjord klokka 12:35 ble også innstilt. Det samme gjelder avgangen fra Sortland klokka 17:55 og retur fra Gullesfjord klokka 18:40.

Nordic Sea innstiller Alle skolebusser i Lofoten er også kansellert fredag.

Normalt i Sortland og Andøy

Når Bladet Vesterålen sjekker ved flere av skolene i Sortland, får vi til svar at undervisningen går som normalt hele fredag.

I Andøy går undervisningen som normalt ved alle skolene fredag.

Slik er meldinga

Yr melder om stiv kuling utover fredagen på Andenes, Lødingen og Sortland, med økning til sterk kuling i perioder på Andenes og Lødingen fredag.

Melbu kan vente opp mot sterk kuling fra sør-sørvest fredag, mens det vil løye lørdag, når vinden dreier mot nordlig.

– Det står ikke på oss

Også i Bø gikk skoleskyssen heim fra skolene på formiddagen.

– Det er ikke skolene som stenger. Men vi har fått beskjed fra trafikkselskapet at de kjører elevene heim klokka 10.30 i stedet for til vanlig tid omkring 14. Vi kunne ikke sende barna heim til tomme hus, men varslet foreldrene om det samme. Hvis de ville hente heim barna tidligere, kunne de gjøre det, forteller skolesjef Hans Kristian Pettersen i Bø.

– Er vi skremt?

I Bø undrer flere på om det er meldt verre vær enn de har fått med seg:

– Det virker litt rart at samfunnet stopper opp på grunn av en vanlig vinterstorm, sier en av dem, og bemerker at bussene kjørte som normalt på morgenen. – Veiene begynner for det meste å bli bare, etter skraping og godt vedlikehold, sier han.

Men det var målt sterk kuling ved målestasjonene både på Stokmarknes og i Bø klokka 9 fredag morgen. I Stokmarknes meldte Yr at vinden var ventet å minke til liten kuling fram mot ettermiddagen.

OBS-varsel

Samtidig er OBS-varselet på Yr.no uendret siden torsdag:  «Fredag ventes lokalt vanskelige kjøreforhold pga sterk vind, snøfokk og nær kysten temperaturer nær null grader. Fredag morgen og ettermiddag ventes lokalt sterke vindkast på ca. 30 m/s».

Hurtigruta dropper Lofoten

Sørgående hurtigrute MS «Finnmarken» gikk forbi Risøyhamn fredag, men anløp Sortland og vil også anløpe Stokmarknes. Men herfra går den rett forbi Lofoten og til Bodø, uten anløp i Svolvær og Stamsund.

Natt til lørdag blir det ikke anløp fra nordgående hurtigrute.

Lofot-trafikken

I Lofoten har det vært sterk vind på morgenen, der var Gimsøybrua stengt for trafikk.

Da en semitrailer fikk stopp på glatta i Sørdalen ble flere vogntog stående, mens øvrig trafikk kunne passere i et ledig kjørefelt. Etter at bergingsbil har løst flokene, var trafikken i gang igjen som normalt.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.