annonse

De gjorde radiobingoen til ukas happening

1465380895354.jpg
Magdalene Kristiansen ( i kvitt) selger bingoblokker til Janne Ørjansen og sambygdingene så det hyler i bygdehuset på Hennes. Her sitter man ikke hver for seg når det er radiobingo. (Foto: Tor Johannes Jensen)

HADSEL: Innlendingene sitter ikke i hver si stue med radiobingoen. Hver torsdag er det samling med blokker på bygdehuset.

Tor Johannes Jensen

Enkelte saker overlever alt, og kanskje blir de ekstra gylne i ei tid der folk tilbringer stadig mer tid framfor hver sin skjerm. Radiobingo og bygdehus overlever det meste, og kombinasjonen er uslåelig. I hvert fall på Innlandet.

Begynte som fleip

Hver torsdag kveld siden i vinter har en god porsjon innlendinger samlet seg i bygdehuset på Hennes med bingoblokker, vafler og kaffe. Og radio.

– Det begynte som en fleip, forteller Annichen Olsen i UL Fram, som arrangerer bingokveldene.

– Det var noen som sa de ville ha bingo på lokalet, og så har jo Radio Melbu radiobingoen sin, så da ordnet vi det, ler hun. UL Fram selger bingoblokker og kaffe om hverandre.

– Det er jo steinpopulært. Det er 30 - 40 spillere her hver gang. Restauranten er full, og vi selger kaffe og vafler. Det er alt fra barn til meget godt voksne, tilføyer hun.

Samlet seg i stuene

Og så har de en fast innringer som tar jobben med å slå på tråden til Radio Melbu-redaksjonen når noen har bingo.

Huset på Hennes – Vi visste jo at det var en del som samlet seg tre - fire personer i stuene rundt omkring, og det var jo med på å underbygge ideen om å åpne lokalet for radiobingo, tilføyer Håkon Olsen i UL Fram-styret.

Oppsving på flere hundre prosent

I Radio Melbu-redaksjonen la de merke til at salget av bingoblokker steg på Innlandet og fikk snart høre om samlingene på lokalet.

– Det passer oss utmerket. Det er jo en måte å sosialisere på. Det er jo ikke alltid det skjer så mye annet en torsdagskveld. Det er positivt for bygda og positivt for oss. Radiobingoen er jo den eneste inntektskilden vi har, og det der økonomisk vanskelig å drive nærradio i dag. Så et miljø for bingo er jo positivt for oss, forteller redaktør i Radio Melbu, Rayner Skare Lind, til Bladet Vesterålen.

– Vi har en avtale med UL Fram som kontaktet oss fordi de ville selge blokker. Før var mange samlet i heimhusene, men siden mars har de vært på lokalet. Det er vi veldig glade for. Det har jo vært et oppsving på flere hundre prosent i salget på Hennes. Og hvis vi kan bidra til at folk samles, er det jo også veldig bra. Det drypper jo litt økonomisk på dem også, sier radiobingo-sjef Sverre Tåga.

– De siste par månedene har vi merket at vi sender stadig flere premier over til Hennes. Det er jo ei spenning i det, sier Sverre Tåga.

– Ja, vi vinner også, slår Annichen Olsen fast på Innlandet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse