annonse

De vil ha Aps oljekompromiss

1484308704428.jpg
Hadsel-ordfører Siv Dagny Aasvik fikk resten av årsmøtet i Hadsel Ap med på partiets forslag til oljekompromiss. (Foto: Arkiv)
AUF:
AUF: Viktoria Linea Høybakk. (Foto: Tor Johannes Jensen)

Tor Johannes Jensen

Arbeiderpartiets forslag til kompromiss om konsekvensutredning for Vesterålen, Lofoten og Senja fikk gjennomslag på årsmøtet i Hadsel Ap også.

Viktoria Linea Høybakk - 1.jpg Viktoria Linea Høybakk, leder i Hadsel AUF, la fram forslag om å si nei til konsekvensutredning. Med begrunnelse i å sette klimaet først, het det i AUF-forslaget at man ikke kunne godta kompromissforslaget partiets programkomité har lagt fram.

– En konsekvensutredning er intet annet enn en åpningsprosess, het det her.

Ordfører Siv Dagny Aasvik la fram forslag til uttalelse som var likelydende med den både Nordland Ap og flere andre fylkesparti har vedtatt. Den går inn for konsekvensutredning av Røstbanken, eller Nordland 6. Samtidig sier den at man skal vente på revidering av forvaltningsplanen for områdene før man eventuelt tar ei beslutning om å konsekvensutrede utenfor selve Lofoten, Vesterålen og Senja – eller Nordland 7 og Troms 2, som områdene også benevnes.

– Vi er valgt inn på et program som sa ja til konsekvensutredning utenfor Vesterålen, påpekte Aasvik og betegnet forslaget som en tilnærming mellom to ulike standpunkt.

– Hver gang jeg tar fly fra Skagen møter jeg hadselværinger som jobber i oljebransjen. Det burde være mulig for dem å få vite om de kan få jobb heime en gang, mente hun.

AUFs forslag fikk seks stemmer og falt, mens ordførerens forslag til uttalelse fikk 14 stemmer og ble vedtatt.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse