annonse

Dempet fest med Jackson

: Gull Pettersen (t.v.) og Jenny Danenbarger i styret for Stokmarknes skolekorps lover en kveld der musikken til Michael Jackson skal feires. (Foto: Idar Ovesen)

HADSEL: – Det blir konsert, men i neddempet form, lover Stokmarknes skolekorps foran Michael Jackson-tributen.

Idar Ovesen

– Du kan vel si at vi var uheldige med timinga, men konserten har vært planlagt siden i fjor sommer, sier Jenny Danenbarger i styret for skolekorpset til Bladet Vesterålen.

Og ungene i korpset er veldig for at konserten skal gjennomføres, understreker Gull Pettersen, også hun styremedlem i korpset.

– Musikken er så fantastisk flott!

– Hvorfor valgte dere å holde en konsert med musikk av Michael Jackson?

– Fordi musikken er så fantastisk flott, og ungene synes den er så artig å spille. Det er komplisert musikk. Vi vil feire kunsten, sier Danenbarger.

En omdiskutert, amerikansk TV-dokumentar om den myteomspundne superstjernen har igjen bragt avdøde Jackson fram i flomlyset. Hans påståtte, ulovlige omgang med små barn er igjen kommet i fokus, uten at TV-dokumentaren har latt Jacksons familie få anledning til å svare på beskyldningene.

Michael Jackson, som døde i juni 2009, er tidligere frikjent av domstolene i USA for misbruk av mindreårige.

Likefullt har kontroversene som igjen er kommet til overflata satt både statskanaler og lokale arrangører i et dilemma.

Neddempet

– Vi velger å holde konserten, selv om vi neddemper staffasjen og glitteret som kjennetegnet Jackson. Det skal likevel bli en festlig aften, og vi håper at det kommer folk fra hele Vesterålen til Stokmarknes neste helg, sier Gull og Jenny.

Det er forresten den første egenproduksjonen til skolekorpset, som etter lang tids dvale for tre år siden våknet til liv igjen. Nå teller korpset 33 medlemmer mellom åtte og atten år, og i tillegg kommer ti aspiranter.

Katalogen

Det er skikkelig trøkk over MJ-numrene når korpset øver med dirigent Stine Sivertsen. Publikum kan se fram til smakebiter fra Michael Jacksons omfattende musikk-katalog, helt tilbake til Jackson 5-tida via «Billie Jean» og «Beat It» til nyere «Earth Song». Og mange, mange flere!

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse