annonse

– Det går rett i mitt hjerte

På Melbu torg
På Melbu torg: Kulturminister Trine Skei Grande flankert av Grete Ellingsen og Kåre-Bjørn Kongsnes, henholdsvis påtroppende og avtroppende styreleder i Nordland Akademi. (Foto: Innsendt)

HADSEL: – Det som skjer under Sommer-Melbu er helt fantastisk, sier en begeistra kulturminister Trine Skei Grande (V).

Idar Ovesen

Mandag besøkte kulturministeren Nordland Akademi og Sommer-Melbu, og Trine Skei Grande er storligen imponert over hva en får til med kulturarbeidet her.

– Det folkelige engasjementet, og samtidig det programmet som Nordland Akademi presenterer; det er noe som går rett i mitt hjerte, sier kulturministeren til Bladet Vesterålen.

Hun tror at andre og større steder kan lære av en slik dugnad som gjøres på Melbu, der kombinasjonen av folkelighet, kunst og vitenskap går hånd i hånd, så og si.

– En god måte

– Dette samarbeidet er en god måte å gjøre ting på, og frivilligheten spiller en stor rolle, sier Grande på telefon i bilen, på vei til å møte folket på Melbu torg. Hun har for øvrig vært på Melbu tidligere.

– Jeg har vært på tankkonsert, men det er ei god stund siden. Det var kanskje på 90-tallet, sier kulturministeren, som var invitert til Melbu i anledning Nordland Akademi sitt 30-årsjubileum.

Der hadde hun følge både av avtroppende og påtroppende styreleder i akademiet. Grete Ellingsen skal nå ta over etter Kåre-Bjørn Kongsnes.

– Ei fin stund

– Vi hadde ei fin stund, sier Ellingsen til Bladet Vesterålen.

På Neumanns ble det servert lunsj; kvalkjøtt pluss rabarbra fra Vassvik.

– Det var nydelig. Trine sa at kvalkjøttet var bedre enn det mora hennes lager, forteller Ellingsen.

Kulturministeren fikk også en snartur innom tanken, og fikk sågar en minikonsert av skotske Richard Lewis, politiker og artist som også deltok på Melbukonferansen tirsdag.

Deretter bar det til Melbu torg, der de som ville fikk en prat med kulturministeren. Og der stilte Arbeiderens støtteforening med kakebord.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse