annonse

Dronningen innvier Dronningvarden

1461933363228.jpg
Fra boka «På tur i Vesterålen og Lødingen». Stortinden på sydspissen av Hinnøya. (Foto: Trond Løkke)
0104 tms1DronningenA.jpg
Dronning Sonja (Foto: Roger Hennum)

Mareno Leonhardsen

H.M. dronning Sonja innvier «Dronningvarden» på Stortinden ved Årstein i Raftsundet den 14. juli.

Det er vel kjent at dronning Sonja gjennom mange år har vært en særs aktiv bruker av natur og kultur i Lofoten og Vesterålen. Derfor er det ekstra hyggelig at Dronningen nå har takket ja til å innvie en «Dronningvarde» på fjellet Stortinden (530 moh.) på Hinnøyas absolutte sydvestspiss, sier leder i Vesterålen Turlag, Trond Løkke.

Turlag er vertskap

Det er Vesterålen Turlag og Lofoten Turlag som har invitert Dronningen til å forestå åpningen av varden og tilhørende plakett, og dette blir et åpent arrangement, hvor publikum er hjertelig velkommen til å delta.

Ordførerne i Hadsel og Vågan har takket ja til å være til stede.

Programmet rundt arrangementet er ikke fastlagt, men det vil bli lagt til rette for at alle som ønsker å delta skal få muligheten til å overvære en offisiell samling på «salen» før varden.

Trangt

Selve varden er plassert på et sted hvor ikke så mange kan oppholde seg samtidig, men alle skal etter åpninga få anledning til å besøke Dronningvarden, avslutter Trond Løkke, som håper og tror arrangementet kan bli et hyggelig møte mellom turfolket og turdronninga vår.

0104 tms1DronningenA.jpg

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.