annonse

Dropper krav mot båtforening

: Melbu Båtforening. (Illustrasjos (Foto: Øystein Rysst)

HADSEL: Melbu Båtforening mener saka var oppgjort, og formannskapet valgte å droppe et pengekrav på 157.000 kroner.

Idar Ovesen

Ronny Gabrielsen (Frp) trådte inn som vara for Jan Steffensen (Mos) under behandlinga av saka, da Steffensen sitter som nestleder i Melbu Båtforening.

– Dette er ei gammel sak. Siste gangen den var oppe var vel i 2015, påpekte Britt Solvik (Ap).

– Utfra historien, hva skjedde egentlig i 2015? Hvordan kan foreninga «sitte og tru at de er ferdig», og så er det ikke slik. Kunne en gått i dialog. Hvis foreninga var i god tru, er det «rart» de får et krav, grunnga Solvik, som ville ha saka ut av verden.

Tilbake til 2005

Det ville også Arne Ivar Mikalsen (V), og viste til at saka har versert helt tilbake til 2005. Da måtte båtforeninga midlertidig flytte til fordel for nytt havneinnløp på Melbu. Hadsel kommune skulle da bistå å skaffe erstatningsgrunn til båtfolket.

Saka i dag dreier seg om betaling for grunnen som er overdratt mellom partene. Båtforeninga ga avkall på 1,5 mål og «fikk» 6 mål i retur.

Rådmannen har nylig vært i dialog med båtforeninga, og mente at foreninga er klar i sitt standpunkt; saka er allerede oppgjort.

Det ble diskusjon i formannskapet, der ordfører Siv Dagny Aasvik (Ap) foreslo å ta en pause og «snakke litt sammen».

Omforent

Med hjelp av rådmann Ola Morten Teigens formuleringsevner kom en fram til følgende begrunnelse for å «gi slipp» på saka, og imøtegå Melbu Båtforening:

«Det ble i 2015 inngått et forlik mellom Hadsel kommune og Melbu Båtforening, hvor båtforeninga fikk ei erstatning på kr. 900.000,- etter å ha levert et krav på over 1,6 millioner kroner.

I formannskaossaka av 04.06.2015 fremkom det ikke tydelig at dette var å anse somet endelig oppgjør, hvor også erverv av av tomt var inkludert. Både Hadsel kommune og Melbu Båtforening er av den formening at forrige sak rent faktisk også gjorde opp for erverv og salg av tomt. Krav om betaling for areal frafalles derfor, siden det anses som oppgjort».

Et enstemmig formannskap stilte seg bak uttalelsen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse