annonse

Elevrådene på Stokmarknes og Sandnes møtes: – Vi ber om respekt for at det er vi som har ansvaret for våre barn, sier foreldrene

1490017695999.jpg
Sandnes skole (arkivfoto) (Foto: )

Tirsdag besøker elevrådet på Stokmarknes skole elevrådet på Sandnes. Selv om FAU og foreldrene til elevrådsmedlemmene på Sandnes har bedt skolene vente.

Tor Johannes Jensen

Kommunestyret i Hadsel har vedtatt at neste skoleårs åttende og niende klasse, og kanskje også tiende, på Sandnes skal flyttes til Stokmarknes skole. Ungdomstrinnet på Sandnes skole blir dermed lagt ned.

Det har skjedd til tross for massiv motstand fra befolkningen på søndre Langøya. Et krav om lovlighetskontroll av vedtaket er gått til fylkesmannen. Dessuten har en nyetablert montessoriforening på Sandnes søkt om godkjenning av friskole for ungdomskoleelevene allerede til høsten.

Besøk til Sandnes

Men tirsdag drar elevrådet ved Stokmarknes skole på besøk til elevrådet på Sandnes, for at de skal bli bedre kjent før sammenslåingen av ungdomstrinnene.

Besøket er ikke ønsket av foreldrene på Sandnes skole. Foreldrenes arbeidsutvalg ved skolen har sagt klart fra at det ikke ønsker at elevene skal involveres nå, fordi det er uavklarte prosesser både med lovlighetskontrollen og friskolen.

Har bedt om utsettelse

– Vi har sendt en henvendelse til rådmannen og insistert på at besøket måtte utsettes. FAU har ikke tillit til at rådmannen klarer å legge til rette for en god prosess. Vi har også bedt om at foreldrerepresentanter eventuelt må være til stede ved møtet hvis det gjennomføres, forteller leder i FAU på Sandnes skole, Veronica Vangen Evensen, til Bladet Vesterålen.

Foreldrene

– Jeg blander meg ikke i elevrådet Også foreldrene til elevene som sitter i elevrådet har sendt en henvendelse til ordfører og rådmann og bedt om at man ikke gjennomfører møtet nå, på grunn av de uavklarte forholdene.

– Rådmannen instrueres til å pålegge et elevråd ved en av kommunens skoler en politisk agenda, heter det i brevet deres til ordfører og rådmann. De viser også til at elevrådet for tida er uten sin faste voksenkontakt, og de beskriver det som et assymetrisk maktforhold når elevrådet på Sandnes havner i denne situasjonen. Også rektorene skal delta på møtet mellom de to elevrådene.

Ikke mot møte

– Vi har ikke motforestillinger mot at elevene fra de to skolene skal møtes, men vi ønsker ikke at elevene involveres før man har avklaring om neste skoleår. Foreldrene på Sandnes har ikke tillit til administrasjonen som gjennomfører dette, og til at elevene faktisk får styre det som skjer når de møtes. Men rådmannen står på sitt og har svart oss at han ikke vil instruere rektorene om å avlyse møtet. Vi ber om respekt for vårt syn og for at det faktisk er vi foreldre som har ansvaret for våre barn, sier lederen i FAU.

Respekt for foreldre

Møtet har ifølge Fau-lederen ikke vært oppe i samarbeidsutvalget, og samarbeidsutvalget har ikke vært samlet siden i høst. Evensen mener spørsmålet burde vært drøftet i samarbeidsutvalget.

– De gode prosessene kjennes fraværende fremdeles. Det er veldig vanskelig å forholde seg til en administrasjon som pusher elevene på denne måten. Jeg syns det er sterkt å oppleve en administrasjon som viser så liten respekt for foreldrenes synspunkter og avgjørelser i forhold til sine egne barn, sier Evensen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse