annonse

– Er det mulig å kutte så mye som tre millioner?

: Renathe Johnsen (V) i onsdagens møte. (Foto: Idar Ovesen)

HADSEL: Renathe Johnsen (V) uttrykte bekymring for oppvekstbudsjettet under onsdagens møte i hovedutvalg oppvekst.

Idar Ovesen

Johnsen viste til at kommunestyret tidligere har vedtatt å «trekke ned» ramma for oppvekstsektoren med tre millioner kroner. Merforbruket så alngt i år ligger på 3,2 millioner.

– Er det mulig å kutte så mye som tre millioner? spurte Johnsen, med tanke på konsekvenser.

– I oppvekst er det et tøft budsjett. Jeg tror jeg vil si det, hadde økonomisjef Tommy Løveng Hansen nettopp uttalt i møtet.

– Hva er de som gjør at vi ikke klarer å ta ned de tre millionene? spurte Finn Sture Hultgren, og la til; jeg går utfra at det er derfor vi er i minus på 3,2 millioner i oppvekstsektoren.

– Kommer i balanse, sier rådmannen

– Rådmannen sier vi kommer ut i balanse i år, men det forutsetter at vi klarer å ta ned ti årsverk fra høsten av, informerte økonomisjefen.

Han grunnga overforbruket med ei økende gruppe av elever med spesielle behov.

– Vi har hatt ei voldsom økning i Hadsel over kort tid, som har vært veldig ressurskrevende, sa Hansen.

Oppvekstsjef Line Pedersen viste til at det er kommet en ny lærernorm, som gjør det vanskelig å kutte ytterligere ned på lærerressursen.

– Vi burde kanskje tatt dette i forkant. Slik jeg ser det, er det ikke gjennomførbart å kutte med tre millioner, sa Johnsen med henvisning til at dette var siste møtet i utvalget, og at det kommer nye koster etter valget.

– Hva er årsaken?

– Hva er årsaken til merforbruket? Er det tilflytting? Er det fremmedspråklige? Skyldes det sammenslåing med Sandnes skole? spurte Karen Hultgren Olsen (R).

– Jeg vil ikke si at det har en direkte sammenheng med sammenslåinga av Sandnes skole. For Stokmarknes sin del har vi mye tilflytting. Stokmarknes har et godt rykte, sa oppvekstsjefen. – Vi har også fremmedspråklige med behov, la hun til.

– Men det er da veldig positivt at en får et sånt rykte at en er en god kommune å bo i, avrundet Olsen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse