annonse

Feelgood-teater med Sven Nordin i Nesset

1489850870505.jpg
Sven Nordin kommer til Stokmarknes i «En mann ved navn Ove». (Foto: L-P Lorentz)

Tor Johannes Jensen

Fredag kommer Sven Nordin til Stokmarknes med Riksteatrets «En mann ved navn Ove». Det er en teaterforestilling om kjærlighet, ordentlige verktøy og betydningen av å kjøre Saab, ifølge Riksteatret selv.

Stykket bygger på suksessromanen med samme navn, som i fjor ble både til film og teater. I Stockholm fikk oppsetningen strålende mottakelse og ble omtalt som «feelgood-teater med mening». Over 60.000 publikummere har så langt sett forestillingen.

Ove er 59 år og kjører Saab, er sur og tverr og alle naboers skrekk. Hver morgen går han på en inspeksjonsrunde i borettslaget for å se at alt er på stell. Det til tross for at han for lengst er avsatt som styreleder – en hendelse han selv omtaler som statskuppet. Ove sparer på strømmen og pruter i butikken, og har alltid et uvennlig ord til de fleste. Vi kjenner alle en mann som ham. Men under overflaten på denne innbitte, steile mannen finnes en annen Ove. En ensom mann som sørger over tapet av sin kone.

- Reisen fra gretten gubbe til et sammensatt og sårbart medmenneske, er vakker, sier Sven Nordin.

Regien er ved Bjarni Thorsson, og det er altså Sven Nordin som fyller tittelrollen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.