Hadsel

Filmer i ferien

Filmer i ferien

HADSEL: Når du får sjansen til å lære film av Torfinn Iversen tar ungdommen gjerne noen dager av vinterferien.

– Det er spennende, mener trioen Fredrik Jakobsen Hansen, Thomas Rindahl Steiro og Konrad Treimann Skagen, som sitter konsentrert foran skjermen og ser på opptak de har gjort. Filmen de har laget har temaet «vennskap på prøve».

Se dette bildet i full størrelse
Idar Ovesen - Ser på filmopptak de har gjort F.v. Konrad Treimann Skagen, Thomas Rindahl Steiro og Fredrik Jakobsen Hansen.

Ser på filmopptak de har gjort: F.v. Konrad Treimann Skagen, Thomas Rindahl Steiro og Fredrik Jakobsen Hansen.Foto: Idar Ovesen

– Det handler om at det kommer en ny gutt i klassen, forteller guttene til Bladet Vesterålen.

Seks ungdommer er med på filmkurset som filmskaper Torfinn Iversen holder i lag med Julie Andersen fra Tromsø. De har jobbet sammen om film tidligere, og har nylig startet Fjordic Film sammen.

– De er så flinke

– De er så flinke, ikke minst på det tekniske, roser Julie ungdommene. Det er aller første gang hun er på Stokmarknes, forteller hun.

Den andre gruppa, bestående av Jo Aleksander Brustad, Odin Eikre og Nellie Elisabeth Vestgård Pettersson har nettopp vært ute i vinteren og gjort opptak til sin film. Den handler om det å være lei av turister.

– Artige tema de har funnet, synes Torfinn og Julie.

– Du viser gjerne ungdommen litt av det du har lært om film, Torfinn?

– Ja, jeg er jo selv mye et produkt av Laterna Magica, og det er fint å kunne gi noe tilbake, sier Iversen, som er bosatt i Berlin.

Hemmelig, hemmelig!

Han har forresten spennende ting på gang, sammen med Julie, men det er hemmelig, hemmelig får vi høre.

På plass i lokalene til Hadsel videregående er også andreårselevene på media og kommunikasjon, Adam Enochsson og Jonatan Ottesen. De er assistenter til kursholderne.

Se dette bildet i full størrelse
Idar Ovesen - Med som assistenter – Vi bidrar gjerne, sier media og kommunikasjonselevene Adam Enochsson (t.v.) og Jonatan Ottesen.

Med som assistenter: – Vi bidrar gjerne, sier media og kommunikasjonselevene Adam Enochsson (t.v.) og Jonatan Ottesen.Foto: Idar Ovesen

– Vi bidrar gjerne, smiler guttene, som ikke har lært så rent lite selv så langt i skolegangen.

Så mye at også de har ting å lære bort.

– Det er fint å se at det så stor interesse for film i Vesterålen, sier en fornøyd Torfinn Iversen, som har gitt kursdeltagerne temmelig frie tøyler med kameraet. Film gir massevis av muligheter.