annonse

Flytter ambulanse-helikopteret til Harstad

: Ambulansehelikopteret for midtre Hålogaland flytter antagelig til Harstad de neste to - tre årene. (Foto: )

Luftambulansetjenesten vil flytte den midlertidige basen for ambulansehelikopteret i midtre Hålogaland til Harstad.

Tor Johannes Jensen

Det går fram av ei pressemelding Luftambulansetjenesten HF sendte ut tirsdag. Når basen flyttes ut av Evenes, var planen å legge den til Trøsen i Skånland de neste to - tre årene, fram til man har funnet ut hvor en ny permanent base skal ligge. Her mente man at man ville beholde fordelene med å ligge i innflyvinga til Evenes lufthavn.

– Det blir for dyrt å bygge en midlertidig ambulansehelikopterbase ved Trøsen i Skånland som planlagt. Luftambulansetjenesten HF ønsker derfor å leie lokaler hos Heli-Team AS i Harstad i stedet, heter det i pressemeldinga.

Basen har ligget i lufthavna på Evenes fram til nå, men må ut til 15. august fordi Forsvaret trenger terminalbygget. Man har ikke klart å finne noe annet sted å legge basen innenfor gjerdet på lufthavna, fordi Avinor ikke har noen egnet tomt der.

Man la opp til å flytte til Trøsen, men nå har man gitt opp.

– Trøsen var vårt førstevalg fordi så kort flytting knapt ville påvirket innarbeidet erfaring med tidsbruk, flyruter, rutiner og samhandlingsmønster med andre deler av helsevesenet. Sammen med Skånland kommune, Avinor, Luftfartstilsynet, Universitetssykehuset Nord-Norge, Nordlandssykehuset og Norsk Luftambulanse AS har vi lagt ned mye tid og krefter på å få dette til, heter det i pressemeldinga.

Det var så lite interesse for anbud på den midlertidige basen, med landingsplass, hangar og boligbrakker at det ville bli dobbelt så dyrt som beregnet.

Nå har Luftambulansetjenesten HF innledet samtaler med det private helikopterselskapet Heli-Team AS for å leie basefasiliteter hos dem, øst for Harstad by, omtrent ti minutters flytid rett nord for Trøsen.

– Fra medisinsk og operativt hold ansees ikke plasseringen som optimal, men likevel som en akseptabel løsning for en begrenset tidsperiode på maksimalt tre år, heter det i pressemeldinga.

Landingsplassen er allerede godkjent for tilstrekkelig mange flybevegelser til at man ikke trenger ny godkjenningsprosess.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse