annonse

Fødselsfotografen på besøk

Se på han!
Se på han!: Jordmødrene Sunniva Birkeland (f.v.) og Siv Pedersen tok imot fotografiene som Eva Rose skjenket til Nordlandssykehuset Vesterålen. (Foto: Idar Ovesen)
Reiser Norge rundt i bobil:
Reiser rundt i bobil i Norge for å sjenke bort fødselsfotografier: Eva Rose og kjæresten Ole Jacob Johansen har fotografiene med seg. (Foto: Idar Ovesen)

Eva Rose poppet inn på sykehuset på Stokmarknes med et dusin fødselsfotografier.

Idar Ovesen

– Og dere skal få alle sammen! forsikrer hun til jordmødrene Sunniva Birkeland og Siv Pedersen, som er på plass for å ta imot den fine gaven.

– Tilbakemeldingene gir meg så mye, sier Eva Rose, som er på «turné» i bobil med kjæresten Ole Jacob Johansen. De skal besøke mange, mange sykehus og fødestuer over hele landet og gi bort fotografier.

– Det er første gang jeg er i Vesterålen, sier Eva, som kommer fra Remøya på Sunnmøre.

Fascinert av fødsler har hun vært siden hun var åtte år gammel. I bildene ønsker hun å få fram det vakre med en fødsel. I grunnen er alt vakkert med en fødsel, synes hun.

Vil vise kjærligheten og gleden

– Jeg har lyst til å vise kjærligheten og gleden. En fødsel er en naturlig hendelse, sier Rose, som har fotografert emnet i tyve år.

Etter ei utstilling i Oslo rådhus tok det virkelig «av» med fotografiene hennes. Nå har nykommerne til verden som hun fotograferer gjort at både New York Times og internasjonale TV-stasjoner har intervjuet henne.

Men gleden ønsker Eva å spre også til sitt eget Norge.

– Skal nok finne plass

– Vi skal nok finne plass til bildene, forsikrer Sunniva og Siv, kjempeglade for fotografiene de har fått til sykehsuet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse