annonse

Fødsler ti prosent opp

1482842933461.jpg
Nyksund har iallefall fått én nyfødt i løpet av året. (Arkiv (Foto: Hilde Jørgensen)
1482842935857.jpg
Varaordfører Jonny Rinde Johansen gleder seg over ei positiv befolkningsutvikling i Øksnes. (Foto: )

HADSEL/ØKSNES: Fødselstallet ved Nordlandssykehuset Vesterålen ligger an til ei økning på rundt ti prosent i 2016.

  • Idar Ovesen

I skrivende stund er det født 356 barn ved Nordlandssykehuset Vesterålen, med ennå noen dager igjen av 2016. I hele 2015 ble det registrert 327 fødsler ved sykehuset på Stokmarknes.

– Vi kan få noen til i løpet av året, sier barnepleier Trine Lill Hestvik ved sykehuset til Bladet Vesterålen.

Og med et par-tre fødsler til, vil økninga bli på rundt ti prosent.

– Det er klart vi er fornøyd med det, sier Hestvik i en kommentar.

Ikke alle de nyfødte hører heime i regionen, dog, men de tallene besitter ikke Hestvik.

Gleder i Øksnes

Men økninga i antall fødsler på Stokmarknes gleder likefullt også varaordfører Jonny Rinde Johansen (H) i Øksnes, for tiden fungerende ordfører. En statistikk Bladet Vesterålen presenterte i november, viste at befolkningsøkninga i regionen er sterkest i Sortland og Øksnes. Disse er også de eneste to kommunene med netto fødselsoverskudd det tredje kvartalet i år. Med andre ord er det blitt født flere enn det døde.

– Gledelig for oss er jo at en del folk har slått seg ned i Øksnes, sier Jonny Rinde Johansen til Bladet Vesterålen. Han viser til at en del av de som har kommet for å jobbe i fiskeindustrien, har funnet seg partner i kommunen, og derfor har blitt værende.

– Trenger flere folk

– Vi trenger jo flere folk, og dette er en veldig positiv trend, sier Johansen.

– Hva vil du trekke fram som positivt med Øksnes?

– Vi har tilflyttere, boligbygging og næringsutvikling. Kanskje er vi attraktive også fordi vi ikke har eiendomsskatt, påpeker Høyre-politikeren.

Han framhever samtidig viktigheta av at nødvendig infrastruktur må være på plass, og at en fremdeles har en jobb å gjøre i forhold til banrehagedekning.

– Breiband og strøm er også viktige faktorer. Om folk ønsker å jobbe i en anna kommune, men likevel ønsker å bo i Øksnes, vil også være optimalt.

Ingen krok skal være gjømt eller glømt i Øksnes, mener varaordføreren. Et godt eksempel er et par han kjenner som bor i Nyksund, og som i løpet av året har fått familieforøkning. En ny baby i Øksnes!