annonse

Håper på ny flyplasskafé: – Det er bare å starte

: – Her er kjøkkenet komplett. Det er bare å starte opp, sier lufthavnsjef Trond Holten ved Stokmarknes lufthavn. Han ønsker ny flyplasskafé så snart som mulig. (Foto: )

Sjefen på Stokmarknes lufthavn håper noen trør til og starter ny flyplasskafé.

Tor Johannes Jensen

I slutten av februar gikk kaféen på Stokmarknes lufthavn konkurs og stengte dørene. Lufthavnsjef Trond Holten beklaget det, siden han mener mange har hatt stor glede av tilbudet.

– Det er bare Hammerfest og Brønnøysund som har kafé i dag blant kortbaneflyplassene, for bortsett fra oss har ikke de andre etablert kaféområde, forteller lufthavnsjefen. Han understreker at det er komplett kjøkken med alt på plass, så det ikke er nødvendig å gjøre investeringer for å komme i gang.

– Vi hadde 98.500 passasjerer i fjor, og det kunne gi grunnlag for å drive kafé her. Vi ønsker at de reisende skal få tilbudet, så jeg håper noen vil prøve seg, sier Holten.

Han har hatt henvendelser fra interesserte allerede, men ønsker å gå åpent ut.

– Det er en del folk innom her. Ved forsinkelser, som det kan være om vinteren, får jo passasjerene billett på mat og drikke fra flyselskapet. Hvis man har et bra konsept, kan man få det til, mener han.

Lufthavnsjefen legger ikke skjul på at ansatte ved flyplassen – både hos Widerøe, Securitas og Avinor – også savner kafeen.

annonse