annonse

Heiste Melbu-flagg

DSC_0030.JPG
Marit Tunestveit Dyres flagg av gammelt sengetøy, en gartinhøyde og kvitt stoff, farget og sydd, blir heist klokka 12 hver dag så lenge festivalutstillinga varer. På nymalt flaggstang utenfor Felleslageret. (Foto: Tor Johannes Jensen)

KUNST: Ni Bergens-kunstnere har gjort ei ukes dypdykk i Melbu. Lørdag ettermiddag fikk folk se resultatet.

Tor Johannes Jensen

Det er Bergen Ateliérgruppe (BAG) som har hatt ei ukes workshop på Melbu for å lage nye arbeider til festivalutstillinga.

Arbeidene er knyttet til Melbu – og koblinger mellom Bergen og Melbu.

– Det føles som alt er mulig her på Melbu. Du trenger bare å spørre, sa den britiske kunstneren Imi Maufe ved åpninga utenfor Felleslageret.

Her ble et nytt Melbu-flagg heist, og gjenstander fra både Bergen og Melbu ble satt inn i helt nye sammenhenger.

  Bilder fra Sommer-Melbu  

Gründer Christian Frederiksen havnet i tapeten, stortare ble sydd sammen og montert i en bit av ei filétlinje, og et av de gamle trærne fra Alleen fikk ny form. Enda var det mer å se.

– De fleste av oss hadde ikke hørt om Melbu før. Nå kan vi reise sørover igjen med fantastiske minner og nye arbeider, sa Maufe.

Den svenske kunstneren Sarah Jost trakk nesten bokstavelig talt en tråd mellom Bergen og Melbu, og satte sammen gjenstander fra Vestlands-byen og Vesteråls-tettstedet på måter som satte assosiasjonene i sving.

– Det er spennende å dra et nytt sted og prøve å finne ut hva som skjer. Jeg har vært med på lignende workshops andre steder, men Melbu er nok den minste plassen, smiler hun.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse