annonse

– Her er det fine forhold

: Daniel Olsen, Heike Osvoll og Henning Bakkejord Johnsen fra Bø ble tatt imot på byggfag av Marie Bergersen fra VG1, som sørget for at de fikk laget seg hver sin skjærefjøl i ekspressfart. (Foto: )
: På TIP viste lærer Bjørn Fjeldsø fram styringssystemer som brukes i industrien. Felix Johannessen fra Stø (stående til venstre) regner med å søke seg hit i første omgang. (Foto: )
: Johan Ellingsen, Frida Hansen og Helene Pettersen fra Melbu hadde ikke lang vei for å gjøre seg kjent med yrkesfagtilbudene onsdag. Johan regner med å søke elektro, mens de to jentene tror de ender opp med helsefag og studiespesialisering. (Foto: )

Yrkesfagene på Melbu viste seg fra sin beste side da 230 tiendeklassinger fra hele Vesterålen var på besøk denne uka.

Tor Johannes Jensen

Tiendeklassinger fra hele Vesterålen har besøkt Hadsel videregående skole over to dager denne uka for å sjekke ut utdanningstilbudene. Over jul må de finne ut hva slags videregående utdanning de vil søke seg til, og da hjelper det å ha gjort seg kjent med mulighetene.

Studiested Melbu – tidligere kjent som yrkesskolen – tok imot over 230 ungdommer i løpet av to karrieredager:

På byggfag hadde VG1-elev Marie Bergersen med seg tiendeklassingene Daniel Olsen, Heike Osvoll og Henning Bakkejord Johnsen fra Bø. På en liten time fikk de lage seg skjærefjøler, utskåret, frest og slipt.

– Jeg bare instruerer og ser til at de gjør ordentlig arbeid, ler Marie, som er fra Bø selv og kjenner de tre gutan fra før.

Heike synes det er interessant å bli kjent med byggfag:

– Det står mellom det og TIP, og det er nok mulighet for at jeg vil søke her. Det er jo fine forhold, innrømmer Heike.

– Og det er bra opplegg, tilføyer Henning.

Marie kan også dele erfaringer fra hybellivet på Melbu.

– Det er kjempegreit, synes hun.

På TIP – teknikk og industriell produksjon – viser lærer Bjørn Fjeldsø fram en 3D-printer og demonstrerer dessuten styringssystemer og pneumatikk for ei annen gruppe.

: På TIP viste lærer Bjørn Fjeldsø fram styringssystemer som brukes i industrien. Felix Johannessen fra Stø (stående til venstre) regner med å søke seg hit i første omgang. Foto:

Felix Johannessen fra Stø var og så på elektro tirsdag. Onsdag sto altså TIP for tur, og det er kanskje her han ender:

– Jeg har lyst til å bli chief, og da må jeg starte her med å lære om maskiner og motorer. Så langt virker det veldig bra, synes han.

I lunsjpausen har tiendeklassingene inntatt kantina på Melbu, og blant dem som har funnet seg bordplass er Johan Ellingsen, Frida Hansen og Helene Pettersen fra Melbu. De har kort vei, og sånn sett kan det friste litt ekstra å ta videregående her. Johan og Helene har sjekket ut TIP, mens Frida har besøkt elektro.

– Jeg utforsker forskjellig, men tror nok jeg kommer til å ta studiespesialisering, selv om det ser artigere ut her. Jeg tenker å studere medisin, og da må jeg jo ha studiekompetanse, forteller Helene.

Johan Ellingsen har derimot peilet seg inn på noe annet:

– Jeg tror det blir elektro. Det er bra å se hvilke muligheter som finnes, synes han.

Frida regner med å ta helsefag på Stokmarknes.

– Jeg var der og så på mandag og tror nok jeg skal dit, selv om det så artig ut her. Det er jo kjempeflott å få en sånn dag til å se hva de gjør her på skolen, sier Frida.

– Vi gleder oss jo alltid til å vise fram hva vi holder på med. Og så er det jo veldig artig å se at våre elever er veldig aktive med å lage opplegg, vise og fortelle, sier studierektor Øystein Hansen Bæverud på Melbu.

– Noe av det som er fint på sånne dager, er at det er lov å stille dumme spørsmål både om tilbud, hybelliv og å være elev i det store og hele, sier han.

: Johan Ellingsen, Frida Hansen og Helene Pettersen fra Melbu hadde ikke lang vei for å gjøre seg kjent med yrkesfagtilbudene onsdag. Johan regner med å søke elektro, mens de to jentene tror de ender opp med helsefag og studiespesialisering. Foto:
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse