Hadsel

Klart for isfiske

Klart for isfiske

Til helga arrangerer Hadsel Jeger- og Fiskerforening isfiskekonkurranse på Bergvikvannet utenfor Stokmarknes. Førstepremien er på 10.000 kroner for den lengste fisken i konkurransen.

Andrepremien går til den som får flest fisk. Denne er på 2.000 kroner, og gir i tillegg vandrepokal. Det trekkes mange premier på startnummeret. Alle barn under 16 år får medalje for deltakelsen.

Etter mange år med isfiskekonkurranser i kommunen, bestemte vi oss for åtte år siden å arrangere det som nå er en av de største i sitt slag i Nord-Norge, med en førstegevinst på 10.000 kroner.

– En slik storsatsing er mulig takket være god støtte fra det lokale næringslivet, og mange frivillige i foreninga som stiller opp for å skape et best mulig arrangement. Vi ser ikke bare på dette som en konkurranse om premier, men ønsker også å få til en hyggelig familiedag på Bergvikvannet. Vi bruker å si at ungene må ta med seg foreldrene sine og komme.

– Vi oppfordrer folk til å ha med varme klær. Skulle noen likevel fryse har vi oppvarmet telt og lavvo der folk kan varme seg. Vi har sjekket forholdene jevnlig og kan garantere at isen er solid. Vi har noe utstyr til utlån; isbor og pilkestenger, men vi anbefaler at folk har dette med selv. Tips til effektivt agn er maggot.

Regler for konkurransen deles ut ved påmelding. Hver fisker kan bare fiske med en stang om gangen. Ingen borer hull i isen før startsignal er gitt. Det skal være fem meter mellom hullene der ikke annet er avtalt. Lys og tilsvarende lokkemidler er ikke tillatt. Fritt valg av agn. Kontroll foregår hele tiden. Får man fisk skal det markeres med utdelt flagg; da vil en kontrollør komme for å hente fisken. Den skal være levende.

Skitt fiske!