annonse

Lappegaard fra borde

: Oppvekstsjef Torbjørn Lappegard blir pensjonist til våren. (Foto: )

Oppvekstsjefen i Hadsel blir pensjonist etter nesten 20 år i Hadsel kommune. – Enhver rådmann som får ha en sånn leder i kollegiet, er heldig, sier rådmannen.

Tor Johannes Jensen

Det forteller rådmann Ola Morten Teigen i ei pressemelding, der det går fram at han blir pensjonist.

Lappegard har vært oppvekstsjef i Hadsel de siste åtte årene, men har nå levert sin oppsigelse.

I pressmeldinga understreker han at det ikke er noen dramatikk bak det, men at når han fyller 65 år 31. mars, synes han det er på tide å gå av med pensjon.

Rådmann Ola Morten Teigen er takknemlig for Lappegards innsats og er trist over å miste en god kollega gjennom flere år.

– Torbjørn har stått fjellstøtt i både storm og godvær. Enhver rådmann som får ha en sånn leder i kollegiet, er heldig. Oppvekstsektoren spenner vidt og krever mye av toppsjefen. Torbjørn har evnet å kombinere faglig og organisatorisk utvikling, samtidig som knappe ressurser er forvaltet på en langsiktig og nøktern måte, sier rådmannen i pressemeldinga.

Teigen mener kommunen har fått nyte mer godt av Lappegards kompetanse enn man kunne forventet de siste tre årene, siden oppvekstsjefen kunne gått av allerede for to og et halvt år siden.

– Likevel har han ledet sektoren gjennom både skolebruksplanen og vanskelige personalsaker. Det står det respekt av. Jeg er svært takknemlig for at han har gitt den ekstra innsatsen for Hadsel kommune, det sier mye om hva slags leder Lappegard er, sier Teigen.

Stillingen som oppvekstsjef vil ifølge rådmannen bli utlyst snarlig.

– Nå skal vi i gang med rekrutteringen av ny oppvekstsjef slik at det blir mulig for den nye lederen å overlappe med Torbjørn, før han går av i mars. Med den orden i sektoren som Torbjørn etterlater seg tror jeg det blir en attraktiv stilling å søke på, mener Teigen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse