annonse

Lina skal lede Hurtigrutemuseet

: Om en snau måned går Lina Vibe inn i stillingen som Museum Nord sin enhetsleder ved Hurtigrutemuseet, etter nestoren Sten Magne Engen. Hun gleder seg. (Foto: Tor Johannes Jensen)

HADSEL: Lina Vibe blir ny leder på Hurtigrutemuseet. – Dette kan bli Vesterålens store attraksjon, sier hun.

Den profilerte politikeren og næringslivskvinnen har forretningsutvikling som sitt spesialfelt, og ser fram til å ta den kompetansen med seg inn i museumsbransjen når hun begynner 1. oktober. Da skal i første omgang arbeide i 60 prosent stilling ut året.

– Jeg gleder meg veldig. Museumsverdenen og Museum Nord er veldig spennende. Det favner veldig mye. I dag er bransjen blitt veldig bevisst sitt publikum i forhold til å tenke reiseliv og attraksjonsbygging, sier Vibe.

Staten, Hadsel kommune og Nordland fylkeskommune har gått sammen om ei investering på 120 millioner kroner til vernebygg rundt det gamle, landsatte hurtigruteskipet «Finnmarken» fra 1956 på Stokmarknes. Samtidig har Museum Nord søkt om økt driftsstøtte for å kunne skape et nytt museum med potensial til å trekke et stort publikum.

– Museum Nord kan få til veldig mye i Hurtigrutemuseet med den planen som er laget. Jeg mener dette kan bli Vesterålens store attraksjon. Vi kan gjerne se på hva man har fått til i Lofoten med vikingmuseet på Borg. Dette trenger ikke stå tilbake for det på noen måte, mener Lina Vibe.

Hun søker nå om fritak fra sine politiske verv i Hadsel kommunestyre.

Les om hvordan kombinasjonen av jobb, politikk og utdanning ble for mye – og hvordan hun mener lokaldemokratiet bør legge til rette for å rekruttere folk inn i politikken.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse