annonse

Markedsmylder og tango på torget

Selger ut
Selger ut: Karoline og Stina selger egne kosedyr, leker, mobildeksler og masse annet på Sommer-Melbus markedsdag. – Vi har solgt en del, sier de. Men kassa-apparatet, det er ikke til salgs, for det har Stinas bestefar hatt i jernvarehandelen. (Foto: Tor Johannes Jensen)

Når grill-lukta blander seg med såpeduften fra nabo-boden, er det markedsdag på Melbu.

Tor Johannes Jensen

Etter en lang markedsdag på Melbu torg er det ennå liv i både bodselgere og kunder. En diger badeball snurrer i bassenget – med ei lattermild jente inni. Lukta av grilla burger av kortreist kjøtt blander seg med såpeduften i nabo-boden. Vi går fra lefse til boergeiter, treskurd, T-skjorter og lakrisstenger på rekke og rad, mens vårruller og kvalkjøtt frister fra hver sin kant. For ikke å snakke om Melbuposten, lokale tegninger av skreifiske, og Villa Riarhaugens fineste lopper.

I teltet blir skjorret av kafégjester et krydder til Nina Bendiksens lengselsfulle, varme tangoer fra Buenos Aires. Larmen fra torglivet gir bare hennes fargerike fortellinger ekstra dybde.

– Jeg har tegnet i mange år, sier Samuel Kristiansen som bruker varemerket Velostrek på sine personlig utformede kart, sirlige strektegninger av Melbu havn og finurlige sammenligning av Finnmarkstorsk, Lofottorsk og Oslofjordtorsk.

Men i år stiller han ut og selger arbeidene sine for første gang. På Haugenmessa i Bø gikk det bra, og nå er han altså på Sommer-Melbu med egen markedbod.

– Det har aldri vært noe annet enn en hobby. Men nå har jeg solgt så masse at det begynner å bli tomt, smiler han.

Idet fredagens markedsdag går mot slutten, og noen overveldede spansktalende feriegjester har kastet seg ut i samtale med tango-sangeren, begynner andre å tenke mot neste arrangement, for da skal teltet fylles med amatørmusikere på åpen scene.

For i innspurten av Sommer-Melbu er det aldri lenge til noe skjer.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse