annonse

Med «stein i lomma» til Nesset

Til Nesset:
Til Nesset: Hallvard Holmen (t.v.) og Øystein Martinsen har ikke mindre enn 15 ulike roller i stykket. (Foto: Riksteatret)

HADSEL: En internasjonal storfilm skal spilles inn på et lite sted i Norge, og i likhet med mange andre i bygda, har to sjarmerende typer latt seg hyre inn som statister.

  • Pressemelding

Hvordan takler de møtet med sleipe produsenter og internasjonale stjerneskuespillere? Med Erik Poppe i registolen og Hallvard Holmen og Øystein Martinsen i 15 ulike roller, legger Riksteatret ut på turné med ”Stein i lomma” til 50 steder.

Teatersuksessen «Stones in His Pockets» startet som pubteater i Irland, og siden har det gått for fulle hus i Londons West End og på scener over hele verden. Med den norske tittelen «Stein i lomma» har Riksteatret flyttet handlingen fra irsk landsbygd til et lite «Himmelblå-sted» i Nord-Norge. Her er det vakker natur, ivrige statister og perfekte kulisser for en ny internasjonal storfilm.

På scenen i Riksteatrets oppsetning møter publikum skuespillerne Hallvard Holmen og Øystein Martinsen, kjent fra NRK-serier som «Side om side», «Vikingane» og «Himmelblå». Nå skal de to skuespillerne tolke nærmere 15 ulike roller i ett og samme teaterstykke!

Erik Poppe er en av våre ledende filmregissører, og derfor vet han godt hva som skjer når underholdningsindustrien rykker inn med hele sitt kjempeapparat og forvandler et lokalsamfunn til en eneste stor ”location”.

«Stein i lomma» kanskje mer aktuelt enn noensinne. Med sin beretning om kollisjonen mellom lokal og internasjonal kultur, og om vanlige menneskers opplevelse av ikke lenger å bli sett og hørt, griper stykket også inn i spørsmål som mange er opptatt av i Norge i dag.

Premieren finner sted 20. september. Riksteatret til 45 steder over hele landet med ”Stein i lomma”. I slutten av oktober står Stokmarknes på spilleplanen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse