annonse

Melbo-treneren foran Tromsø-kampen: – Vi har en plan

: Jubel på Havfisk Stadion i fjor høst. Melbo-trener Thomas Rønning håper på mer når Tromsø IL kommer på besøk onsdag i en historisk cupkamp. (Foto: )

Melbo-trener Thomas Rønning har lagt planen for onsdagens cup-kamp mot Tromsø. – Vi skal senke skuldrene og gi folk en artig fotballkamp, sier han om den historiske kampen.

Tor Johannes Jensen

Onsdag kommer Tromsø IL til Havfisk stadion for å spille andre runde i cupen mot Melbo IL. Det er første gang klubben har kommet så langt i NM i fotball.

Skadesituasjonen

Bladet Vesterålen fortalte nettopp at seks Melbo-spillere var ute med skader før helga. Det er ingen ønskesituasjon, men trener Thomas Rønning ser ikke på det som noen krise, heller:

– I utgangspunktet har vi ingen tilbake slik det ser ut mandag formiddag, men vi skal gjøre noen tester og få noen vurderinger. Vi kommer definitivt til å ha noen ute, men vi har dem vi har og klarte oss bra mot Harstad. Vi møter en annen type motstander nå, men vi har mange spillere som kan få til noe, understreker treneren.

Bunnplass og favorittstempel

Tromsø IL ligger på sin side aller sist i Eliteserien med fire poeng på ni kamper, etter at de tapte 1-3 mot Strømsgodset i Drammen i helga. Rønning tror ikke det har stor betydning for cupkampen.

– De er store favoritter uansett. Selv om de ikke har gjort det så godt i eliteserien i år, er Tromsø IL en eliteserieklubb, og vi en tredjedivisjonsklubb. Men vi har kvaliteter i laget, og de skal vi utnytte best mulig mot Tromsø. Vi har en plan for hva vi skal prøve å ta dem på og hvordan vi skal spille. Hvis hele laget følger planen, kan vi skape mye sammen. Det har vært alfa og omega i de kampene vi har vunnet til nå, sier Melbo-treneren.

Senke skuldrene

– Vi har ingenting å tape, så vi skal senke skuldrene og prøve å gi folk en artig fotballkamp. Så håper vi folk skal komme onsdag. Det er jo gratis inngang, og vi håper det skal bli en folkefest.

– Hvor mye drahjelp er det å få fra tilskuerne i en slik kamp?

– Publikum betyr utrolig mye. De gir ekstra oppmuntring og motivasjon. Vi spiller jo for klubben, men ogå for alle som bidrar på dugnad og alle de trofaste støttespillerne. våre. Publikum, engasjementet og interessen for fotball, og det at vi kan være med og stimulere til fysisk aktivitet der vi bor, gir oss mer enn poengene i en fotballkamp.

En bonusreise

– Vi ønsker alltid å prestere og vinne kamper. En av grunnene er at da er det lett å holde interessen oppe. Men det er mye mer, og det er det som stimulerer spillerne våre. Vi har flere spillere som kunne tatt steget til andre klubber, men de ønsker å være med på det vi har startet i Melbo. Vi har begynt på en reise, og så får vi se hvor langt den går. Fotball-NM er en bonussreise, og nå har vi allerede satt ny rekord med å komme til andre runde. Kanskje vi kan klare tredje – det er bare å komme på onsdag og være med og se! Det kan bli fantastisk, mener Thomas Rønning.

Engasjementet foran kampen er stort. Nå har Kai Ivan Guldberg trukket fram med det gamle heiaropet fra han selv, faren og onklene Leif, Erling og Arvid herjet på banen: «Heia Melbo, kvit og blå! Flere mål vi venter på! Først i stanga, så i nettet, helt fra keeper’n går fra vettet!» Det håper han skal runge fra tribunen.

Stemning blir det ellers også: Trommedamene er klare til å skape liv, sammen med det som kan bli et ordentlig folkehav når Melbo IL i samarbeid med sponsorer har invitert til gratis inngang på kampen.

Bladet Vesterålen skrev ved et uhell i lørdagsavisa at cupkampen skulle spilles tirsdag. Det korrekte er altså onsdag.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse