annonse

Mololysene kommer snart

Det blir lys
Det blir lys: Alt er klart. I slutten av oktober monteres 31 lyspunkt på Melbu-moloen. (Foto: Tor Johannes Jensen)

HADSEL: I slutten av oktober kan den nye belysningen komme på moloen ut til Neptun på Melbu.

Tor Johannes Jensen

Belysningen på moloen kom på plass i 2010 etter en kronglete vei med diskusjoner om finansiering og type lys. Men allerede i 2014 gjorde en storm store skader på moloen, og i forbindelse med reparasjonen ble belysningen fjernet.

Nå nærmer det seg fem år med mørke på moloen ut til moloen med Neptun, Norsk Fiskeindustrimuseum og restauranten Neumanns Røykeri og Supperclub. Men denne vinteren blir det lys igjen. Lysene er bestilt, firmaet Nordnorsk Elektro har lagt trekkerør og trukket strømforsyningskabler, mens Hadsel Bygg og Vedlikehold skal sørge for montering av luker og beskyttelse av trekkerørene.

– Dersom vi har mottatt lysene på leveringsdato oppgitt av leverandør, vil de bli montert i slutten av oktober, opplyser Sigrid Moe på teknisk drift i Hadsel kommune til Bladet Vesterålen.

Det blir altså 31 lyspunkt av lignende type som de lave pullertlysene moloen hadde.

– Vi gjenbruker også mange av de gamle føttene som ikke ble ødelagt av stormen. De har fått et nytt malingsstrøk, skriver Moe i en epost.

Valget av belysning er gjort i samarbeid med leverandøren og Melbu og omegn lokalutvalg.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse