annonse

– Nå må vi samles om museet

: Oddbjørn Lockert, Olav Berg og Arild Reinstad tror det nye Hurtigrutemuseet kommer til å ha betydning for Stokmarknes som framtidig anløpssted for Hurtigruta. (Foto: )

– Det nye Hurtigrutemuseet vil skape store ringvirkninger.

Tor Johannes Jensen

Oddbjørn Lockert, Olav Berg og Arild Reinstad satt i salen torsdag da planene for det nye Hurtigrutemuseet på Stokmarknes ble presentert.

– Dette er veldig inspirerende, sier Oddbjørn Lockert til Bladet Vesterålen etter å ha sett presentasjonen av det nye Hurtigrutemuseet og vernebygget over gamle «Finnmarken».

Arild Reinstad er også begeistret.

– Da båten var satt på land og kommunen hadde kjøpt Hurtigrutens Hus, var realitetene der. Nå er det bare å samles om å få dette til! Det er veldig viktig. Jeg tror dette vil skape masse ringvirkninger, mener han.

– Det er artig å høre hvor stor vekt man legger på reiselivet, og bra at det er i fokus, tilføyer Olav Berg.

Reinstad reiser mye med Hurtigruta selv og ser masse passasjerer året rundt.

– Vinterturismen er her. I Tromsø er det fulle hotellrom, og det sprer seg rundt i landsdelen. Museene er også nødt til å bli mer utadvendt når tilskuddene deres går ned. Da er det de gjør her, veldig bra, synes han.

Oddbjørn Lockert tror også det nye museet vil bety mye for framtidas hurtigrute-anløp på Stokmarknes.

– Det er viktig for Stokmarknes som anløpssted, sier han med henvisning til at anbudsfristen for det nye kystrute-anbudet gikk ut fredag.