annonse

Naboer ryddet gata på Melbu

1496925295122.jpg
Naboene har samlet søppel på dugnad fra kommunale friområder i Lyngveien. Nå sørger kommunen for henting. (Foto: Tor Johannes Jensen)
Hadsel Eiendom KF har de siste brakkene fra brakkeriggen til sykehus-bygginga stående på ei kommunal tomt i Lyngveien, der de har stått lenge. Konstituert daglig leder Vegard Melchiorsen forteller til Bladet Vesterålen at de ikke kommer til å bli stående
Hadsel Eiendom KF har de siste brakkene fra brakkeriggen til sykehus-bygginga stående på ei kommunal tomt i Lyngveien, der de har stått lenge. Konstituert daglig leder Vegard Melchiorsen forteller til Bladet Vesterålen at de ikke kommer til å bli stående: – Vi har et prosjekt på gang der vi skal bruke dem, men ikke der de nå står. De skal fjernes derfra. Det er bare et spørsmål om tid, sier han. (Foto: Tor Johannes Jensen)

HADSEL: Naboene har ryddet søppelfyllinger i kommunale friområder. – Det minste vi kan gjøre er å hente skrotet, sier teknisk sjef Øyvind Stensø Skjørholm.

Tor Johannes Jensen

Naboer i Lyngveien på Melbu har tatt tak i ureglementerte søppelfyllinger som har hopet seg opp på et par kommunalt eide friområder. Nå har de samlet en solid dunge skrot i veikanten og håper kommunen vil fjerne det.

– Det er mange naboer som har bidratt med å rydde. Når noen begynner, følger flere eksemplet, sier én av naboene.

Øyvind Stensø Skjørholm, som er konstituert teknisk sjef i Hadsel, er glad for innsatsen. Han forteller at teknisk sektor har sendt ut brev til lag og foreninger med informasjon om at kommunen henter hvis andre rydder.

– Om man rydder på dugnad, samler skrotet én plass i veikanten, og gir oss beskjed, så stiller vi opp og henter. Det har vi gjort flere plasser, både på Holmsnes, ved Taen og andre plasser både på Langøya og Hadseløya. Det er det minste vi kan bidra med, sier han.

– Og om det er plasser som blir brukt som ureglementerte fyllinger, bør det anmeldes, tilføyer han.