annonse

– Nærmere sjøkanten kommer du ikke

1498646095946.jpg
Arnulv Steinsvik (nærmest) og Jan Gunnar Eilertsen kan tilby boligkjøpere det mest sjønære området i Hadsel. (Alle (Foto: Idar Ovesen)
1498646101032.jpg
15.000 kubikkmeter fyllmasse skal ut på tomtearealet. (Foto: Idar Ovesen)
1498646101032.jpg
15.000 kubikkmeter fyllmasse skal ut på tomtearealet. (Foto: Idar Ovesen)
1498646098354.jpg
Alf Brekken & Sønner er godt i gang med å bearbeide Verkstedbakken for det nye boligprosjektet. (Foto: Idar Ovesen)
Det kan knapt bli mer maritimt enn å bo i Verkstedbakken. (Skisse
Det kan knapt bli mer maritimt enn å bo i Verkstedbakken. (Skisse: Steinsvik) (Foto: )

HADSEL: Sjønært er det allerede, og nærmere blir det, med et 15 meter bredt utfyllingsbelte i det nye boligområdet Verkstedbakken på Stokmarknes.

Idar Ovesen

– Nærmere sjøkanten kommer du ikke, smiler Arnulv Steinsvik og Jan Gunnar Eilertsen så bredt de bare kan.

Alf Brekken & Sønner er nå godt i gang med å opparbeide området, som nærmest blir en ny «bydel» på Søndre. I alt har Steinsvik Hus & Entreprenør AS planlagt 50 leiligheter av ulik størrelse her. Det første trinnet – med 16 boenheter – står foran en snarlig oppstart.

Først må imidlertid det maritime tomteområdet bearbeides, og det er et ganske så omfattende arbeid. Blant annet skal 15.000 kubikkmeter fyllmasse på plass. En god del av denne skal ut i sjøen, i 15 meters bredde og 150 meters lengde i Sykehusbukta.

– Sjøkanten som er her nå bli bakre del av de fremste leilighetene, sier Jan Gunnar Eilertsen, som sammen med Glenn Andersen er prosjektansvarlig.

Først ned Verkstedbakken

– Kanskje i september starter selve grunnarbeidet, tror Arnulv Steinsvik. Og da går det gjerne ett år før de første kan flytte inn.

Renessanse

Miljøgifter en nå fjernet og masser skiftet ut fra det historiske området, der det tidligere var slipp og kaianlegg. Nå står Verkstedbakken foran en ny renessanse, denne gang med femti selveierleiligheter i størrelsen 70 til 100 kvadratmeter – alle med carport, balkong og utsikt.

– Og tilbud om sjøbod får du også, reklamerer Steinsvik, glad for endelig å være i gang med prosjektet. Miljøgiftene forsinket en del, men nå har en iallefall visshet om at alt er i orden, etter at en valgte å engasjere Multiconsult si miljøavdeling i Tromsø.

– Selvfølgelig kjedelig med utsettelse, men nå er vi veldig glad for oppstarten, kan Steinsvik fortelle. Prosjektet har høy miljøstandard og energieffektivitet, samt husbankfinansiering. Flere unge har også kjøpt, mens andre har meldt interesse.

– Men alle aldersgrupper er representert her, vi har kjøpere fra 22 til 84 år. Det sier vel også litt om kvaliteten i prosjektet, bemerker Steinsvik.

De unge kommer

Arnulv Steinsvik forteller at Steinsvik Hus AS for tiden har førti boliger på gang bare i Hadsel.

– Det er en vesensforskjell fra bare fem-seks år tilbake. Nå merker vi stor aktivitet, og også at flere unge er interessert i å flytte tilbake og etablere seg i Hadsel. Da er det en stor fordel å kunne tilby attraktive boligprosjekt.

 

Eilertsen sier at også kombinasjonen leilighet/hytte står sterkt i Vesterålen, og at trenden bare vil øke i tida framover.

– Ei lettstelt leilighet er attraktiv. Da kan du gjerne gjøre «saker og ting» på hytta, sier han.

Og Verkstedbakken har også et anna stort pluss. Med flytebrygge som skal anlegges, kan du også tinge båtplass, og tøffe ut på fjorden nærmest fra terrassen…

 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse