annonse

Ny revy betyr fest, moro og alvor på Sandnes

: Trailersjåførene ønsker velkommen til revy på Sandnes om et par uker, mens øvinga pågår intenst i bakgrunnen. (Foto: )

Det blir ny revy på Sandnes i år. – Vi skal nok stikke litt denne gangen også, lover Marit Fleines.

Tor Johannes Jensen

I fjor gjorde Sandnesrevyen furore med utsolgte hus og vel så det, da de presenterte revyen «Larmen», som måtte sette opp ekstraforestilling for at alle skulle få se.

Nå nærmer det seg ny runde: «Alle skal med … men ingen skal få», er tittelen på årets revy, som har satt opp to forestillinger om to uker. Forventningene er kanskje store, i hvert fall har de allerede solgt godt over hundre billetter på nett.

Øvingen pågår intenst, og da Bladet Vesterålen var på besøk denne uka, ble det øvd inn sketsjer og sanger i både kriker og kroker på Lokalet.

De lover fest, moro og alvor i salig blanding, med en liten dose bygdesladder – og alt sammen oppdatert per 2019 – med film og levende skuespillere i kombinasjon på scenen, som i fjor.

– Vi kommer nok til å stikke litt mot politikerne i år også, smiler Marit Fleines lurt.

Men det blir lite med ordføreren. – Det er vår hersketeknikk å overse ordføreren, som har oversett oss på Sandnes, ler revy-mannskapene. Men de holder åpent for at andre i kommunen vil få sin plass i rampelyset. For politikk blir det i år også, både lokalt og nasjonalt.

Men det lokale skal hylles ordentlig her. Ellers blir det møte med trailersjåfører fra Bø, mimring om trange tider i gamle dager, og vi får vite at sanglaget YES er byttet ut med YET. Betydningen får vi på premieren.

På musikken er Hans Nedrum nytt navn, sammen med Veronica Vangen Evensen, som fortsetter fra i fjor. Og blant skuespillerne er Sølvi Lauritsen og Bernt Ola Burchardt debutanter for året.

For revymannskapene selv handler det om å lage seg en pause fra hverdagen og ha det artig. Da var den formidable responsen fra publikum i fjor en skikkelig bonus.

– Når vi skriver alt selv, er vi jo veldig spent på om det blir like bra i år også. Uansett er det artig for oss at det skjer noe her i lokalet. Mange av oss har jo nesten vokst opp her, sier Marit Fleines.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse