annonse

Ny spenningsbok fra Stokmarknes-forfatter

Forfatter
Forfatter: John Ness fra Stokmarknes er ute med sin andre spenningsroman. Denne uka kommer han på lanserings- og signeringsfest. (Foto: Privat)

John Ness (57) gir ut sin andre spenningsbok. Denne uka kommer han for å signere på heimplassen Stokmarknes. Men han er allerede i gang med å skrive på bok nummer tre.

Tor Johannes Jensen

I 2016 ga stokmarknesværingen, som bor i Malvik i Trøndelag, ut spenningsromanen «Rettferd». Handlingen hadde han lagt til Snåsafjellene, der han selv har tilbrakt mange døgn og hatt mange opplevelser på fisketurer.

– Historien starter i Snåsa-fjellene, Vikna på Trøndelagskysten og Trondheim. Og så har den bredt seg nordover i grensetraktene og kanskje mer inn i Sverige enn i Norge, med Nordland fylke på den andre sida. Det går videre mot nord, forteller forfatteren til Bladet Vesterålen.

Selv om han har bodd i Trøndelag i mange år, sier han at han har Nord-Norge i hjertet.

– Og så har jeg mor mi på Stokmarknes, så jeg føler sterk tilhørighet hit, sier Ness.

Da debutboka kom, la han turen heimom til Stokmarknes for lanseringsfest, og den ble godt mottatt også her.

Nå er han altså ute med oppfølgeren «Jakten», et nytt spennings- og krimdrama fra samme område, med et gammelt tyveri og hevn som noen av elementene. Nå kommer han til Stokmarknes for å lansere og signere også denne boka.

Da Bladet Vesterålen snakket med ham mot slutten av sist uke, satt han allerede med disposisjonen til bok nummer tre.

– Det går ikke an å bare legge det fra seg. Når bok nummer to er ferdig, må man bare begynne på neste. Ellers risikerer man å male seg opp i et hjørne der man ikke kommer videre. Det er om å gjøre å avslutte ei bok så det går an å fortsette, sier han.

Han beskriver selv bøkene som reinhekla spenning og litt krim.

– Mange av dem som leste den første boka har ropt på bok nummer to for å vite hvordan det går. Jeg er forferdelig spent på tilbakemeldingene på «Jakten».

Han er ikke forfatter på fulltid.

– Skulle jeg skrevet på fulltid, hadde jeg nok ikke hatt til salt i grøten, ler John Ness. Han har jobbet som frittstående konsulent mot Sintef i Trondheim på fiskeri- og havbruksrelaterte saker.

– Men inspirasjonen til handlingen har jeg altså fått fra fisketurene i fjellet. Handlinga er mye lagt til fjellområdene, så jeg gjengir det jeg har sett og tenkt når jeg har gått der, forteller forfatteren.

Men selv om en stor reinflokk spiller en viktig rolle, har han ikke noe forhold til reindrift.

– Så det er kunnskap jeg har tilegnet meg i Snåsa, der det er mye samisk kultur, sier han.

Nå er han spent på mottagelsen og salget av bok nummer to.

– Det er gått ut rundt 500 eksemplarer av «Rettferd», og det er over snittet for norsk skjønnlitteratur. De fleste bøker selger mindre enn det, også når vi regner inn Jo Nesbø, som selger 200.000 eksemplarer. En del bøker gis ut på mer eller mindre eget forlag, andre kommer ut på små-forlag, mens noen få kommer ut på de store, sier Ness. Selv har han fått gitt ut sine bøker på Forlagshuset i Vestfold.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse