annonse

Ordføreren: – Det blir nytt, flott museum

Lover museum
Lover museum: – Det blir vernebygg og nytt, flott hurtigrutemuseum, forsikrer Hadsel-ordfører Siv Dagny Aasvik. (Foto: Tor Johannes Jensen/arkiv)

– La meg slå fast; vi kommer til å få bygd vernebygget, og vi kommer til å få et nytt, flott museum, sier ordføreren i Hadsel.

Tor Johannes Jensen

Ordfører Siv Dagny Aasvik (Ap) understreker at man skal gå videre, men spørsmålet er hvordan.

– Vil det som skjer de nærmeste dagene være avgjørende for å utløse tilskuddene fra staten og Nordland fylkeskommune?

– Ja, svarer ordføreren til Bladet Vesterålen.

– Kommunestyret må på torsdag avgjøre på hvilken måte vi skal gå videre, nå som anbudsprisen ble langt dyrere enn vi hadde forutsatt i vårt vedtak, sier ordføreren i en epost.

Hun viser til at kommunestyret har vært tydelig på at det for eksempel ikke er ønskelig med et aksjeselskap for både bygg og museum, noe Museum Nord har tatt opp til ny diskusjon.

– Da må vi sette oss ned og se nøye på dette og konsekvensene det har, sier Aasvik.

Samtidig viser hun til at det er rådmannens jobb å synliggjøre hvilke økonomiske konsekvenser de ulike modellene har for kommunen.

– Og det er åpenbart at Museum Nords forhandlingsutspill både innebærer kraftig økte kostnader for kommunen, i tillegg til stor økning i økonomisk risiko for Hadsel kommune, tilføyer hun.

Samtidig påpeker ordføreren at rådmannen likevel er positiv i sin innstilling til å gå videre med saken under visse forutsetninger.

– Og dersom vi støtter innstillingen, vil vi gi administrasjonen fullmakter til å finne en løsning på saken, heter det videre fra ordføreren.

Hun understreker at det ikke er unormalt at man er uenige i forhandlinger.

– At det blir diskusjon når det er flere titalls millioner involvert, mener jeg er både naturlig og sunt. Det er viktig med en god diskusjon for å gjøre de rette valgene, mener Aasvik.

– Jeg opplever at Hadsel kommune og Museum Nord har det samme målet om å få bygd et praktbygg rundt skipet i tillegg til nytt museum, så jeg er overbevist om at vi vil finne de gode og riktige løsningene i tiden som kommer, legger hun til.

– Hvordan ser du på utspillene fra næringsdrivende i Hadsel de siste dagene, som sier at vernebygg og nytt museum er ekstremt viktig?

– Det er stort engasjement om dette. Samtidig har kommunestyret et totalansvar for hele Hadsel kommune og for både helse, skole og kultur. Derfor må alle valg være nøye utredet og avveid. Før vi tar en avgjørelse må alle fakta ligge på bordet, svarer ordføreren.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse