annonse

Ørjan Robertsen blir ordførerkandidat for MoS

: Ørjan Robertsen blir listetopp for Melbu og omegn Samarbeidsliste. (Foto: )

Ørjan Robertsen blir ordførerkandidat for Melbu og Omegn Samarbeidsliste. Arne-Reidar Johansen stiller også på lista.

Tor Johannes Jensen

Mange har ventet spent på om Melbu og omegn Samarbeidsliste tar sikte på å stille liste til ny periode ved kommunevalget 2019. Lista har i dag Jan Steffensen inne som fast representant i kommunestyret og er en del av samarbeidet i opposisjonen.

Fredag kom svaret. Det blir ny liste, ifølge Steffensen etter utallige oppfordringer fra hele kommunen. Det er allerede klart at tidligere Ap-ordfører Ørjan Robertsen blir listetopp og ordførerkandidat, foruten Jan Steffensen selv, tidligere Høyre-representant Arne-Reidar Johansen, og Anne Karine Innbjør som i dag er MoS første vara i kommunestyret.

– Vårt hovedbudskap ved siste valg var at vi ville arbeide for gode kommunale tjenester, investering og utvikling på Melbu, i distriktene og i hele Hadsel kommune. Vi mener selv at vi har markert opp godt og vært synlig i forhold til dette i alle fora hvor vi har vært representert, sier Jan Steffensen i ei pressemelding.

Han beskriver arbeidet som vanskelig i siste periode:

– Dette grunnet et politisk flertall som har markert seg på mangelfulle politiske prosesser, vide fullmakter og beslutningsrett overlatt til administrasjonen, nedbygging i distriktene – ungdomstrinnet på Sandnes skole og Hadsel sykehjem – og hvor lite eller ingenting for øvrig har skjedd i distriktene i kommunal regi, oppsummerer Jan Steffensen.

– Etter nøye vurderinger og etter å ha mottatt utallige oppfordringer fra alle deler av kommunen, har vi bestemt oss for å starte arbeidet med videreføring av MOS også for en ny periode, slår han fast.

De arbeider også for å få flere ungdommer med og å få til god representasjon fra alle områder i kommunen.

– Vi vil markere oss sterkt i valgkompen og håper på velgernes tillit, forsikrer Steffensen.

annonse