annonse

Robertsen om samarbeid i Hadsel: – Ingenting er utelukket

Sterk vekst
Sterk vekst: Marit Fleines, Ørjan Robertsen, Jan Steffensen og Knut Granlund er storfornøyd med en framgang på over ni prosent for Melbu og omegn Samarbeidsliste. Nå åpner de for forhandlinger. (Foto: Innsendt)

Ørjan Robertsen og Melbu og Omegn Samarbeidsliste jubler over nesten tredoblet oppslutning. De utelukker ikke samarbeid med Sp og Ap.

Tor Johannes Jensen

Med 15,1 prosent oppslutning ble MoS med god margin tredje størst i Hadsel-valget. Etter valgkvelden ligger lista an til å få fire representanter i kommunestyret, selv om fjerdemandatet står i fare for å ryke til Senterpartiet når slengere og ekstrastemmer skal telles nøyaktig:

– Fintellinga gjenstår, men vi jubler over resultatet, slår listetopp Ørjan Robertsen fast overfor Bladet Vesterålen.

Han understreker at de har prøvd å markere en politikk for hele kommunen.

– Vi har hatt et team som har stått godt på, og det er gjort en god jobb i valgkampen både på Innlandet, Langøya og Strandlandet, der vi fikk plusstemmer i forhold til tidligere. Og på Stokmarknes fikk vi også vekst. Dessuten har vi god oppslutning på Melbu, oppsummerer Robertsen.

Nå ser han for seg flere mulige konstellasjoner i det nye kommunestyret, etter at Sp, Ap og SV mangler to mandater på flertall. Rødt har signalisert at partiet ikke vil binde seg til noen samarbeidsgruppe.

– Det er gjennom forhandlinger det er mulig å få gjennomslag for politikken. Vi ønsker jo å være med i dette bildet. Det er jo derfor du stiller deg til rådighet i politikken. Den største sjansen til gjennomslag er ved å være i posisjon, understreker Robertsen.

Han utelukker ikke at MoS kan snakke med Senterpartiet og hans egne tidligere partifeller i Ap om å danne et flertall.

– Vi har sagt hele tida at det førende for oss er å få gjennomslag for vår politikk. Da er ingenting av samarbeid utelukket. Vi har ikke satt oss ned verken på den ene eller andre sida, slår Robertsen fast.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse