annonse

Rune ble to ganger rammet av slag: – Boka er min største prestasjon

: Rune Almås Larsen er klar for bokbad på Melbu. (Foto: Idar Ovesen)

HADSEL: Fra toppen på Amerikas høyeste fjell til to ganger slagrammet pasient. Med selvbiografien skrevet med én tommel på mobil vet Rune Almås Larsen (42) godt hva som er den største prestasjonen.

Idar Ovesen

– Ekspedisjonen i Andesfjellene tok tre uker. Boka tok meg fire år, forteller Rune Almås Larsen (42) fra sofakroken på Café Havsula. Han er kommet til Melbu for å ha bokbad, og skal intervjues av Tore Jakobsen.

Og Rune Almås Larsen, med sterke aner fra Hadsel men bosatt på Helgeland, har litt av ei historie å formidle. To ganger ble han rammet av slag. Det første kom i februar 2011, like etter at han hadde besteget Aconcagua, Sør-Amerika og Amerikas høyeste fjell på 6.962 meter over havet. Han hadde kjempet seg tilbake og var fullt rehabilitert da han fikk et nytt slag i mars 2013. Den gangen sto det om livet. Slaget gav ham store problem med synet, og gjorde ham lam i hele venstre side.

Vant til å kjempe

Skjønt han har egentlig vært vant til å kjempe hele livet. Dysleksien har ikke hindret ham i å fullføre utdannelsen som siviløkonom med fordypning i entreprenørskap. Men å skrive bok med én tommel på mobil overgår det meste.

– Det var også en prestasjon å komme tilbake etter slaget andre gang, sier Larsen, med et sterkt ønske om å formidle sin historie. Det er mest for å vise hvor skjørt livet kan være, og at hvem som helst kan bli rammet av slag, uansett alder.

– Jeg bruker å si at jeg har hatt uflaks, sier Rune.

Han sier også at han har vært j…lig heldig.

Se ting i perspektiv

– Jeg har fått helt andre livsverdier, og kan se ting i perspektiv. Jeg har beholdt hukommelsen, og taleevnen. Jeg skrev boka som rehabilitering, selv om hodet var helt ødelagt,

Han forteller at han måtte til Universitetssykehuset Nord-Norge for trykkavlastende kirurgi, slik at hodet ble skjevt på ene siden.

– Jeg har papir på at jeg har hjerneskade, så jeg har alltids ei unnskyldning, ler han, og mangler såvisst ikke selvironi og galgenhumor. Det har nok vært bra å ha med det løpet som han har gått gjennom i livet.

I bokbadet på Melbu vil Rune Almås Larsen fortelle si sterke historie. Han håper også på respons fra publikum.

Boka hans heter «Slagkraftige Rune», med undertittel «Ingen vet hva morgendagen bringer». Et eventuelt overskudd av salget ønsker han å donere til Hurdal syn- og mestringssenter driftet av Norges Blindeforbund.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse