annonse

Saltet først mellom Stokmarknes og Melbu

: – Kjør forsiktig og sett ned farta på glatt føre. (Illustrasjons (Foto: Idar Ovesen)

HADSEL: – Er det glatt føre, så sett ned farta, råder byggeleder Magne Berg i Statens vegvesen.

Idar Ovesen

Denne uka har flere bilførere fått føling med glatt underlag, og havnet utfor veien. Statens vegvesen har satt standarder for når det skal saltes og strøs.

– Vi går etter en såkalt friksjonskoeffisient, forklarer byggeleder Magne Berg i Statens vegvesen overfor Bladet Vesterålen.

Mandag kveld og natt, og tirsdag morgen var det ei tynn ishinne som forårsaket glatte vegbaner.

– Salt som hjelper

– I slike tilfeller er det stort sett salt som hjelper for å løse opp. Har vi på sand, forsvinner den ofte fort, ikke minst på grunn av tungtrafikken, sier Berg.

Statens vegvesen har kontrakt med ulike entreprenører som skal utføre salting/strøing.

Utfordring å rekke over alt

– Det kan være ei utfordring å komme over alt i løpet av rett tid. Denne gangen valgte vi først å konsentrere oss om vegen mellom Stokmarknes og Melbu, og vegene ut av Vesterålen. Vi fikk jo også melding om en trailer som havnet i grøfta i Tømmervika. Jeg kjenner ikke konkret til hvordan det var med strøing der, sier Berg.

Han har imidlertid ei oppfordring til bilistene:

– Når det er såkalt nullføre kan det bli utfordrende, og da må en være obs. Veiene er innfrosne, og nedbør som kommer blir fort til is. Da må en kjøre forsiktig. Sett ned farta! råder Magne Berg.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse