annonse

Skagen får residens-opphold i Irland

: Christian Skagen får residence-opphold i Irland til høsten. (Foto: Innsendt)
: Skagen vil blant annet jobbe med eksperimentell skulptur. (Foto: )

Art Link ltd. i Donegal, Irland, tildeler Christian Skagen residence-opphold.

Kunstnere i Vesterålen hadde i vinter mulighet til å søke om et residence-opphold ved Art Link ltd. sitt kunstsenter ved Fort Dunree i Donegal.

Denne gang er Christian Skagen tildelt et stipend på 6.500 euro for å gjennomføre en utstilling og studieopphold ved fortet i den nordlige delen av Irland.

Utstillingen og studieoppholdet er nå under planlegging og vil bli gjennomført tidlig i høst.

– Mitt arbeid vil være en utvikling av det som ble vist på Kulturfabrikken på Sortland i fjor. Jeg holder på med tegning og eksperimentell skulptur. Spesielt den eksperimentelle biten gleder jeg meg til å få utvikle ved fortet i Irland i høst, sier Skagen.

Siden 2007

Kultursamarbeidet i Vesterålen har siden 2007 hatt et kultursamarbeid med Donegal County Council i Irland. Gjennom det internasjonale kultursamarbeid har en rekke kunstnere, kulturarbeidere, kreative unge og kulturorganisasjoner fått muligheten til kulturutveksling siden samarbeidet startet. Blant annet har Kultursamarbeidet tatt imot kunstnere årlig fra Donegal på artist in residence-opphold siden 2013.

I år er det imidlertid kunstnere fra Vesterålen som hadde mulighet til å søke på artist in residence-opphold i Donegal. Det er vår samarbeidspartner i Donegal, Donegal County Council, som sammen med Art Link har gitt en kunster fra vår region denne muligheten.

Flere opphold

Art Link ltd. ble dannet i 1992 og er den lengst etablerte profesjonelle kunstnerorganisasjonen i Inishowen, Donegal. Art Links kontor, studio og verksted er plasser på det historiske Fort Dunree Militærmuseum. Art Link er en kunstnerledet organisasjon som er drevet av et team av profesjonelle kunstnere som er etablert i Dunree.

Hvert år lyser de ut flere artist in residence-opphold på Fort Dunree. I år lyste de ut to stipend for irske kunstnere, ett stipend for en kunster fra Vesterålen og et internasjonalt stipend. (Pressemelding)

annonse