annonse

– Skagen var alternativ to

Alternativ to
Alternativ to: Ambulansehelikopteret letter fra Stokmarknes. (Foto: Tor Johannes Jensen)

– Det er så enkelt som at vi peker på alternativ to, dersom basen ikke kan være på Evenes.

Tor Johannes Jensen

Varaordføreren i Hadsel, Kurt Jenssen (Sp), vil ikke være med på påstanden fra regionrådene i Ofoten og Sør-Troms om at Vesterålen prøver å slå politisk mynt på mulig flytting av basen for ambulansehelikopteret ut av Evenes.

– Jeg skal ikke si noe om hva slags tanker man har i Vesterålen regionråd. Men Senterparti-lagene i Vesterålen laget en uttalelse med utgangspunkt i at basen må flytte, sier varaordføreren.

– Her viste vi til at dersom det ikke er noen plass å ha helikopteret på Evenes, var Skagen alternativ to da lokaliseringsvedtaket ble gjort. Mer ligger ikke i det, sier Jenssen til Bladet Vesterålen.

Han peker på Helse Nords styrevedtak om lokalisering i 2013.

– Der var Evenes foretrukket, blant annet på grunn av døgnbemanning på flyplassen. Hvis man hives ut av flyplassen, blir da Skagen nummer to som var foretrukket fra fagpersonell, gjentar han.

Jenssen forteller at han har fått telefoner fra partifeller i Ofoten og forklart standpunktet.

– Hvis det ikke lar seg gjøre å ha det på Evenes, vil det være naturlig å peike på alternativ to. Da har det hørtes ut som de roet seg ned, mener han.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse