annonse

Sowe blir næringssjef

: Rådmann Ola Morten Teigen og Hadsels nye næringssjef Daniel Sowe. (Innsnedt) (Foto: )

HADSEL: Daniel Sowe blir næringssjef i Hadsel.

  • Pressemelding

Daniel Sowe kommer fra jobb som prosjektleder i Egga Utvikling og rådmann Ola Morten Teigen mener det er positivt at den nye næringssjefen kjenner Egga Utvikling godt.

– De både har vært og vil også i fremtiden være en viktig partner for kommune og næringsliv i Hadsel. At Egga også er en viktig aktør å rekruttere fra, viser denne ansettelsen, sier Teigen.

Den nye næringssjefen selv gleder seg til å jobbe fulltid med utviklingsarbeid på vegne av hjemkommunen og takker for tilliten.

– Tiden i Egga har vært lærerik og gøy. Jeg har hatt en god personlig utvikling de siste årene og er veldig klar for å ta fatt på nye og andre utfordringer. Jeg gleder meg til å videreføre kunnskapen jeg har fått i Egga til nye arenaer, sier Sowe i ei pressemelding.

Næringsplan

Noe av det første Sowe vil ta fatt på er arbeidet med å lage en næringsplan for kommunen.

– Det ligger noen spennende år foran oss og kommunen skal sørge for å legge til rette for utvikling og vekst i eksisterende næringen, samtidig som man skal forsøke å tiltrekke seg nye. Ordfører og Rådmann med stab har gjort en fenomenal jobb med utviklingsarbeid ved siden av sine mange oppgaver, sier Sowe.

– Jeg skal sette meg inn i de nye arbeidsoppgavene og byråkratiske prosesser, samtidig som bånd til det eksisterende næringslivet i kommunen skal knyttes. Jeg ser fram til å samarbeide med næringslivet og nærings- og handelsstandsforeningene, og håper vi raskt kan stille oss inn på samme frekvens og sette oss noen felles mål for Hadsel, sier Sowe.

– Viktig steg

Teigen mener ansettelsen er et viktig steg for å fortsette videreutviklingen av Hadsel som en foretrukken etablerings- og næringskommune.

Vi får etterhvert en del positive tilbakemeldinger på at kommunen oppfattes som attraktiv og positiv fra næringslivet. Det er helt avgjørende at det inntrykket beholdes og videreutvikles. Kun slik kan Hadsel være et sted å vokse for eksisterende næringsliv og etablere seg for nye aktører. Da må kommunen være interessert, positiv og ha som mål å legge til rette for at bedriftene kan få bruke tiden sin på den jobben de skal. Så får kommunen heller bistå mest mulig med alle byråkratiske nødvendigheter som må være i orden. Slik får vi en kommune det blir godt å drive verdiskapning i, sier Teigen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse