annonse

Stemningsfullt på Innlandet

: Kordamene en nær og varm førjulskonsert på Innlandet skole. (Alle (Foto: Sverre Idar Lakså)
: Kordamene avsluttet konserten like spektakulært som de åpnet, ved at de sang publikum ut. (Foto: )
: Frode Angell, Einar Lundblad, Hanne Sømod og Ann Elise Angell var veldig fornøyd med konserten. (Foto: )
: Det manglet ikke på verken kaker eller påsmurte rundstykker. (Foto: )

HADSEL: Kordamene på Innlandet inviterte til julekonsert søndag kveld, og med et repertoar som spenner fra middelalderen og fram til idag sørget de for skikkelig jule-atmosfære i gymsalen på Innlandet skole.

Sverre Idar Lakså

Kordamene på Innlandet er ikke redd for å finne på nye måter å holde konsert. Da alle tilskuerne hadde fått satt seg ved bordene, plasserte kordamene seg i grupper over hele salen, og slik startet konserten. Dirigent Sigrid Randers-Pehrsson roste både bygdefolk og tilreisende for at de stiller opp på konsert.

– Vi synger en del folketoner der noen er så gamle som helt tilbake til middelalderen, men vi skal også synge noen litt nyere sanger også, lovet Randers-Pehrsson.

Nina Øverås satte julestemninga da hun leste et dikt julas dufter skrevet av Jo Tennfjord.

– Nå skal vi synge en julesang som jeg først hørte da jeg bodde i England som liten, introduserte Randers-Pehrsson «In the bleak winter».

De 12 korsangerne og dirigenten sang den engelske julesangen flott fleirstemt så publikum var blanke i øynene.

Ungene på Innlandet skole fikk også være med på konserten, og de sang flere kjente og kjære julesanger, og selvfølgelig var luciasangen blant dem.

Da det ble kaffepause forsikret kordamene seg om at publikum hadde det bra, noe alle svarte ja til.

– Det er bra. Vi ønsker at alle skal ha det bra her i kveld.

– Flott arrangement

– Vi er kjempefornøyd. Det er flott at det skjer noe her på Innlandet, og da kan man ikke sitte heime, det går ikke an, sier Stein Høines, Torgunn Høines og Anne Karin Sætervik.

– Det er jo så nydelig sang, både fra kordamene og fra ungene på skolen. Kordamene sang så flott at tilogmed ungene satt i ro, og noe bedre attest kan man vel nesten ikke få, sier Stein Høines.

– Det var rett og slett ei herlig stemning. Det er bare godt å si om et så flott arrangement, sier Frode Angell, Einar Lundblad, Hanne Sømod og Ann Elise Angell.

Da konserten hadde kommet til aller siste sang, stilte kordamene seg opp i trappa, og sang publikum ut etter en magisk konsert.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse