annonse

Strønstad lagde fest med bidos, lasso og islykter

: Utendørs på samefolkets dag. (Alle (Foto: Gunnhild Valsnes og Christin Nilsen)

Strønstad skole og barnehage laget fest på samefolkets dag ondag.

  • Innsendt

Elever og ansatte tok nesten hele dagen utendørs i godværet, kastet lasso, skjøt med luftgevær, lekte i snøen og hadde det artig, rapporterer rektor Gøril Olufsen.

Både skolen og barnehagen har arbeidet med samisk tema gjennom flere dager, og avsluttet det hele altså med å markere samefolkets dag onsdag.

Fjerde til tiende trinn lagde bidos og ghakko som de serverte ute til alle i skolen og barnehagen.

Det var pyntet i skolegården med islykter og andre dekorasjoner i de samiske fargene. Også inne var det stilt ut arbeid som barnehagen og skolen hadde laget tidligere.

Skolen fikk også besøk av foresatte som hjalp til så de fikk skyte med luftgevær. Og lassokasting ble gjennomført i god stil.

Det ble spilt joik i bakgrunnen mens barna akte, lagde snøfigurer og hadde en super dag i nydelig vintervær, rapporter rektoren.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse