annonse

Sykefravær bekymrer i Hadsel

Fra møtet i Hadsel formannskap
Fra møtet i Hadsel formannskap: f.v. økonomisjef Tommy Løveng Hansen, teknisk sjef Øyvind Stensø Skjørholm, rådmann Ola Morten Teigen og Gro-Marith Villadsen (Ap). (Foto: Idar Ovesen)

HADSEL: – Ledelse og stort arbeidspress er to av forklaringene, sier rådmann Ola Morten Teigen.

Idar Ovesen

Sykefraværet ble et sentralt tema da formannskapet i Hadsel hadde budsjettkontroll for mai oppe til behandling.

– Det er et frapperende høyt sykefravær. Tallene er så høye at det er bekymringsverdig. Vi har et sykefraværsprosjekt i Hadsel med negativ tendens, uttalte Camilla Skog Rodal (Frp).

Rådmann Ola Morten Teigen mente årsaken til sykefraværet er sammensatt.

– Noen enheter har åpenbart et større arbeidspress enn tidligere. Vi har grunn til å tro på bedring, men sykefraværet er veldig varierende fra enhet til enhet. Ledelse og økt arbeidspress er to av forklaringene, ifølge rådmannen, som trakk fram miljøarbeidertjenesten og hjemmetjenesten som to enheter som nok merker et «ubehagelig arbeidspress», der en nærmest føler at en mister kontrollen.

For stor tilfang

– Disse enhetene har tilfang av oppgaver i større grad enn vi klarer å tilføre ressurser, forklarte Teigen.

– Dette er snakk om mennesker som har krav på den hjelpa, og da må vi som kommune følge opp, uttalte ordfører Siv Dagny Aasvik (Ap). Hun opplyste også formannskapet at hun får tilbakemeldinger om et veldig stort arbeidspress innen helse og omsorg.

Rekruttering av fagpersonell er heller ikke uten utfordringer.

Få sykepleiere søker

– Spesielt blant sykepleiere har vi lave søkertall. Når det gjelder helsefagarbeidere og delvis vernepleiere er det bedre, men det er ikke optimalt, sa rådmannen.

Arne Ivar Mikalsen (V) mente rådmannen hadde en presis beskrivelse angående arbeidspress.

Gro-Marith Villadsen (Ap) viste til at kommunen «bruker for mye penger, mer enn vi har».

– Det viser vel at vi ikke helt er kommet i mål med omstillinger. Sykefravær er viktig. Vi bør få ei evaluering av prosjektet til høsten, mente hun.

– Og jeg vil oppmode at de som har økt/stort sykefravær blir vist ekstra oppmerksomhet. Og så må vi se om vi kan få til en god kompetansefordeling på de som skal være på vakt, rådet Gro-Marith Villadsen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse